Τετάρτη, 24/04/2024 | 10:16

Επίσημο: Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από τη Δευτέρα του Πάσχα

554 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/04/2021, 12:54 μμ | 0 σχόλια

 

Την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων από τη Δευτέρα του Πάσχα προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυρία Πελώνη ανέφερε ότι στις 15 Μαϊου θα υπάρξει απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, ενώ ως προς τις διαδημοτικές μετακινήσεις, είπε: «Εκτιμώ ότι με το άνοιγμα της εστίασης, το λογικό θα ήταν να αρθεί η απαγόρευση. Ωστόσο και γι’ αυτό θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες». Σε αυτές τις ανακοινώσεις παρέπεμψε και για το ενδεχόμενο κατάργησης των SMS.

Για την πανδημία, η κυρία Πελώνη τόνισε: «Είναι θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια σταδιακή -αλλά αργή ακόμη- αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, καθώς και των διασωληνωμένων. Φαίνεται πάντως ότι ήδη μπήκαμε στο δρόμο για την επιστροφή στο μέλλον. Και είναι υποχρέωση όλων να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να μην εφησυχάζουμε. Έτσι ώστε να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο νέας έξαρσης, να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των δικών μας και να φτάσουμε πιο γρήγορα στην ελευθερία από την πανδημία».

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «έχουμε ήδη σύμμαχό μας τον καιρό, τα τεστ αυτοδιάγνωσης, αλλά και -πάνω από όλα- τους εμβολιασμούς που συνεχίζονται με υποδειγματικό τρόπο και εντατικούς ρυθμούς. Ευχαριστούμε τους υγειονομικούς και όλους όσοι μετέχουν στην επιχείρηση «Ελευθερία» τόσο για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν, όσο και γιατί θα εργαστούν όλες τις επόμενες μέρες, με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα. Είναι και αυτό ένα μήνυμα προς τους συμπολίτες μας πως -στο δρόμο για το τείχος της ανοσίας- δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε ώρα. Ας απευθυνθούμε λοιπόν όλοι -Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, Εκκλησία, κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς- έκκληση σε όσους μπορούσαν και δεν το έκαναν ακόμη, να μπουν στην πλατφόρμα και να κλείσουν το δικό τους ραντεβού εμβολιασμού. Είναι άδικο να χάνονται ζωές την ώρα που μπορούν να σωθούν. Το καλύτερο εμβόλιο -όπως τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο. Συνεπώς όλοι, κυρίως οι μεγαλύτεροι, ας σπεύσουν να το κάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται».

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα