Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:21

Εμπορικός σύλλογος Πρέβεζας: Συνάντηση με τον σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών

476 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/04/2021, 5:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Πρέβεζας

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του νεοσύστατου Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Πρέβεζας (Σ.Ε.Ε.Λ.ΦΟ.) πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας πριν λίγες ημέρες. 

Η αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του εμπορίου και ειδικά οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι. Επίσης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις αγωνιστικές δράσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Σύλλογος, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Ε.Λ.ΦΟ. αναφέρθηκε στην εντατικοποίηση και στο πλήθος των εργασιών που καλούνται να φέρουν εις πέρας οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, πολλές φορές με αυστηρές ημερομηνίες και υπό τον φόβο των προστίμων. 

Στην συζήτηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των αυτοαπασχολουμένων και πως θα επηρεαστεί από τους νόμους που πρόκειται να υλοποιηθούν, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονική τιμολόγηση. Καθώς και σκέψεις γύρω από τα «προγράμματα ενίσχυσης» που «έτρεξαν» το προηγούμενο διάστημα είτε από την κυβέρνηση είτε από την Περιφέρεια Ηπείρου και κάλυψαν λίγους από τους συναδέλφους που είχαν κάνει αίτηση.

Ταυτόχρονα έγινε αναφορά για την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και την ανάγκη επαναφοράς του αφορολόγητου ορίου στα 12000 ευρώ.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη κοινή παρέμβασης, μαζί με άλλα σωματεία και συλλόγους αυτοαπασχολουμένων για μια σειρά θέματα το επόμενο διάστημα, όπως και η πιο συχνή συνάντηση και συζήτηση μεταξύ των Συλλόγων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα