Τετάρτη, 24/04/2024 | 04:57

Δήμος Πρέβεζας: 30 ναυαγοσώστες σε 15 πολυσύχναστες παραλίες

461 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/03/2021, 1:15 μμ | 0 σχόλια

 

 

Το ζήτημα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών του Δήμου Πρέβεζας απασχόλησε την οικονομική επιτροπή του δήμου Πρέβεζας την Πρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

Η κατεύθυνση του δήμου Πρέβεζας είναι για κάλυψη 15 πολυσύχναστων παραλιών με 30 ναυαγοσώστες πλήρως εξοπλισμένους.

Από την πλευρά της Δημοτικής παράταξης “Στροφή στο μέλλον” ο Βασίλης Κωστούλας έθεσε το ζήτημα της προμήθειας από πλευράς του δήμου του εξοπλισμού των ακτών για την ναυαγοσωστική κάλυψη, προκειμένου ο δήμος να εξοικονομήσει πόρους και να μην πληρώνει κάθε χρόνο μεγάλα ποσά.

Παίρνοντας το λόγο από τη Δημοτική συνεργασία, ο δημοτικός σύμβουλος Κοσμάς Κορωναίος, τόνισε μιλώντας για την προηγούμενη δημοτική αρχή, ότι υπήρχε ως σκέψη, όμως μαζί με την προμήθεια έπρεπε να γίνει ανάληψη και της αστικής ευθύνης, γεγονός που αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα.

Από την Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη Πρέβεζας” Ανάπτυξη Τώρα” ο επικεφαλής της Γιώργος Νίτσας, ρώτησε τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, γιατί η δαπάνη σε σύγκριση με πε΄ρυσι αυξήθηκε κατά 90-100.00 ευρώ, για να απαντήσει ο δήμαρχος Πρέβεζας ότι οφείλεται στην αύξηση του εξοπλισμού, των σκαφών, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι πέρυσι στο δήμο Πρέβεζας οι ναυαγοσώστες ήταν 18-20 άτομα, ενώ φέτος θα είναι 30.

Ο κ. Γεωργάκος εξήρε τη συνεργσία που έχει αναπτυχθεί με την εταιρεία για τη ναυαγοσωστική κάλυψη επισημαίνοντας ότι πέρυσι σώθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας στάθηκε επίσης στο πόσο σημαντικό είναι ο δήμος Πρέβεζας να μπορέσει να είναι έτοιμος στον τομέα της ναυαγοσωστικής κάλυψης από την 1η του Ιολύνη και γιε ένα τετράμηνο, εξηγώντας ότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, ανά μέρα και ανά πύργο.

Εξήγησε ότι πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες ούτως ώστε ο δήμος να είναι πανέτοιμος και στις ημερομηνίες που προβλέπονται.

Σπύρος Πλέουρας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα