Πέμπτη, 28/03/2024 | 23:00

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου Τουριστικών Καταλυμάτων Δ. Ε. Ζαλόγγου & του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

610 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/03/2021, 9:16 πμ | 0 σχόλια

 

 

Συνάντηση εργασίας του Πρόεδρου Τουριστικών Καταλυμάτων Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου
κ. Ηλία Αλεξανδρή με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννη Μπούρη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 στα γραφεία του Επιμελητηρίου. 

  Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο των ενοικιαζομένων δωματίων, ανάγκες και προοπτικές για το ευρύτερο καλό του τόπου, ενώ επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία καλή θέληση και προώθηση της συνεργασίας των δύο φορέων.

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπούρης Ιωάννης ανέπτυξε τις καινοτόμες δράσεις υποστήριξης του τουριστικού κλάδου οι οποίες είναι στον άμεσο προγραμματισμό από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

  Έγινε εκτενής συζήτηση όσον αφορά την κατοχύρωση διακριτικών τίτλων των ενοικιαζομένων δωματίων, οι οποίοι μέχρι το τέλος Μαρτίου πρέπει να προβούν στην κατοχύρωση αυτών. Περαιτέρω υπήρξε ενημέρωση για τρέχοντα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ενίσχυσης τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων και ο κ. Αλεξανδρής υποστήριξε την αναγκαιότητα προκήρυξης νέας δράσης ενίσχυσης των Υφιστάμενων Τουριστικών καταλυμάτων. Επιπλέον, συζητήθηκε η κατάρτιση των μελών του συλλόγου στο θέμα της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης καθώς και σε Ανάπτυξη Γνωστικών Δεξιοτήτων με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου  

  Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Μπούρης ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο του εγκεκριμένου έργου «Ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών» του Επιμελητηρίου Πρέβεζας τα τουριστικά καταλύματα της ευρύτερης περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα προβολής σε μια σύγχρονη Ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου. 

  Επιπροσθέτως, υπήρξε ενημέρωση όσον αφορά τις Β2Β συναντήσεις που πραγματοποιεί το Επιμελητήριο Πρέβεζας στην έκθεση Ι.Τ.Β. του Βερολίνου από τις οποίες ο κ. Αλεξανδρής Ηλίας ενημερώθηκε για το έντονο ενδιαφέρον το οποίο αποτυπώνεται για την περιοχή μας.

Κλείνοντας, ο κ. Αλεξανδρής Ηλίας διατύπωσε την άποψή του για τη σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.  

Τέλος , οι  δύο φορείς δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση  της επικοινωνίας και της συνεργασίας τους και το Επιμελητήριο θα είναι αρωγός του συλλόγου στις δράσεις τους σε κάθε επίπεδο.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα