Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:09

Πρέβεζα: Η θέση της “Ανυπότακτης κίνησης”, για το πανεπιστημιακό οικονομικό τμήμα

568 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/03/2021, 10:22 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΑΝΑΙΔΕΙΑ» ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ 

 

– ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

 

– ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 

– ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!

 

Για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση έχουν δοθεί τεράστιοι κοινωνικοί αγώνες. Το δικαίωμα αυτό βάλλεται διαρκώς από αντιδραστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις οι οποίες θεωρούν ως δίκιο το δίκιο των ισχυρών. Με την αγοραία λογική που τις διέπει προσπαθούν να κάνουν τον λαό να εμπεδώσει ότι η μόρφωση δεν είναι καθολικό δικαίωμα, αλλά προνόμιο για όποιον μπορεί να πληρώνει. Αυτή η γραμμή τηρεί απαρέγκλιτα τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ στα θέματα παιδείας και αυτήν προωθούν τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και όλες οι προηγούμενες.

 

 Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο νόμος –έκτρωμα της Κεραμέως 4777/2021, ο οποίος μεταξύ άλλων απειλεί το δημόσιο χαρακτήρα αλλά και αυτή καθαυτή την ύπαρξη του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα.

 

Μόνος ένας τυφλός ή κάποιος που υπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες δεν κατανοεί τη σχέση του νόμου με τον υπαρκτό κίνδυνο υποβάθμισης ή ακόμη και κλεισίματος του Τμήματος.

 

Στην αντιεκπαιδευτική επίθεση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας με τη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, κάθε χρόνο, θα πετάγονται έξω από την ανώτατη εκπαίδευση 25-30 χιλιάδες νεολαίοι. Με αυτό τον τρόπο εισαγωγής φοιτητών στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας θα εισέρχονται ετησίως γύρω στους τέσσερις φοιτητές! Συνένοχος σε αυτή την πιθανή κατάντια για το τμήμα είναι και ο Δήμαρχος κος Γεωργάκος μαζί με την παράταξή του «Ο Δήμος της καρδιάς μας». 

 

Η δημοτική αρχή υπερασπίζεται το τερατούργημα αυτό, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου το έχει καταψηφίσει. Τώρα, προσπαθεί να πείσει τον λαό του δήμου μας πως ο νόμος αυτός είναι άσχετος με τον υπαρκτό κίνδυνο μεγάλης συρρίκνωσης ακόμα και κλεισίματος του Πανεπιστημιακού Τμήματος της πόλης μας. Δεν το κάνει, επειδή δε γνωρίζει την αλήθεια, αλλά, επειδή είναι κομματικός εντολοδόχος της κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

 

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ. ΕΛΕΟΣ!

 

Το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι οι «αιώνιοι» φοιτητές αλλά η «αιωνιότητα» της ανεργίας και τα «αιώνια» κύματα μετανάστευσης προς το εξωτερικό που προκαλεί η «αιωνίως» αντεργατική  πολιτική τους.

 

Οι φοιτητές αυτοί δε στοιχίζουν το παραμικρό και δεν επιβαρύνουν κανέναν. Υπάρχουν εργαζόμενοι φοιτητές που αδυνατούν να παρακολουθήσουν συστηματικά τα μαθήματα στις σχολές τους. Υπάρχει, επίσης, το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, το οποίο θέλουν να χτυπήσουν, γιατί αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να ανατρέψει την πολιτική τους. Με τη θέσπιση της διαγραφής των φοιτητών που θα συμπληρώνουν το ανώτατο όριο φοίτησης, απογειώνουν το άγχος των φοιτητών, στοχεύοντας στη δημιουργία άβουλων, υποταγμένων και πειθαρχημένων συνειδήσεων στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο σήμερα, στον χώρο δουλειάς αύριο. 

 

Πανεπιστημιακή αστυνομία: ποιοτική αναβάθμιση της κρατικής τρομοκρατίας και του κυβερνητικού αυταρχισμού μέσα στις σχολές.

 

Η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας καταργεί οποιαδήποτε έννοια ακαδημαϊκής ελευθερίας και δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκράτησης και καταστολής για να περνάνε ευκολότερα οι νόμοι υποταγής της εκπαίδευσης στους νόμους της αγοράς. 

Την ίδια στιγμή σπιλώνουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ταυτίζοντάς τα με κέντρα ανομίας, για να δικαιολογήσουν τον αυταρχικό τους κατήφορο. Είναι τραγικό αυτά τα ψεύδη να επαναλαμβάνονται και από το στόμα του κου δημάρχου. 

Ο θεσμός της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι χουντικής έμπνευσης και εφαρμογής και παραπέμπει σε αστυνομικό κράτος. Το πρωτοφανές αυτό μέτρο που ψήφισε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ισχύει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα και θυμίζει τους ανάλογους νόμους της κυβέρνησης του Ερντογάν. Η έφοδος των αστυνομικών μέσα στις εστίες και η άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων των αγωνιζόμενων φοιτητών στη Θεσσαλονίκη- για την οποία το Δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας έβγαλε καταδικαστικό ψήφισμα- δείχνουν τους αληθινούς στόχους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

Ανατροπή του νόμου Κεραμέως, παιδεία για όλον τον λαό, μέτρα στήριξης των φοιτητών!

 

-Ο νόμος Κεραμέως, ο οποίος αποτελεί συνέχεια των νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Πρέπει να σφυρηλατηθεί και να δυναμώσει ένα αποφασιστικό πανεκπαιδευτικό μέτωπο φοιτητών, μαθητών, γονέων, εργαζομένων στον Δήμο Πρέβεζας και σε όλη την Ελλάδα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, μακριά και περά από τις ταξικές ανοησίες περί «αρίστων». 

– Άνοιγμα ΤΩΡΑ όλων των πανεπιστημιακών σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας.

– Μέτρα για τη δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακίνηση  των φοιτητών σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά για την πόλη της Πρέβεζας δημιουργία εστιατορίου μέσα στο Τμήμα με δωρεάν σίτιση όλων των φοιτητών. Δωρεάν μετακίνηση από και προς το Τμήμα. Άμεση δημιουργία φοιτητικής εστίας στον αστικό ιστό της πόλης. 

 

Ως δημοτική κίνηση δηλώνουμε ότι δε συμμετέχουμε σε επιτροπές «σούπα», που επιχειρείται να στηθούν από τη δημοτική αρχή με σκοπό τη δήθεν παραμονή του πανεπιστημιακού τμήματος στην Πρέβεζα, την ώρα που η δημοτική αρχή συμφωνεί με τον νόμο που οδηγεί στην υποβάθμιση και το κλείσιμό του!

 

η  γραμματεία της δημοτικής κίνησης

«ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα