Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:39

Νέα πλατφόρμα Access2Markets από την ΕΕ για διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών

367 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/03/2021, 10:21 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας  και η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σας ενημερώνουν για την νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με «Access2Markets».

Η Access2Markets είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει σκοπό να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της Ε.Ε. και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Στο Access2Markets θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τους δασμούς, τους φόρους, τους κανόνες και τις απαιτήσεις που ισχύουν για τα προϊόντα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, καθώς και σε 120 ακόμη αγορές ανά τον κόσμο. 

Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το τι προβλέπεται στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τις τρίτες χώρες για να δείτε σε ποια χώρα υπάρχει εξαγωγικό ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας.

Τέλος. η Access2Markets λειτουργεί ως πύλη εισόδου για την υποβολή καταγγελιών σχετικά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές αλλά και για παραβιάσεις κατά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες.

Για τη σχετική ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πληκτρολογήστε https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/el/content.

 

Για περαιτέρω πληροφορίες ή εάν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε σε διαδικτυακό σεμινάριο της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την χρήση της πλατφόρμας Access2Markets, μπορείτε να εκδηλώνετε ενδιαφέρον στο annamisel@asimakopoulou.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα