Σάββατο, 13/08/2022 | 05:30

Λινού: Φαίνεται ότι Πάσχα θα κάνουμε πάλι στις βεράντες μας

229 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/03/2021, 6:44 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Την ανησυχία της για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εξέφρασε η καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνά Λινού, μιλώντας στο TheCaller λέγοντας ότι χθες ο δείκτης θετικότητας ήταν πάνω από 6%.

«Θα ήμουν ευτυχής εάν για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα βλέπαμε σταθεροποίηση της σημερινής κατάστασης»,  είπε υπονοώντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάμψη.

Η κ. Λινού δεν έκρυψε την αγωνία της πως με βάση την σημερινή εικόνα δύσκολα θα κάνουμε Πάσχα πέρα από την… βεράντα και διαπίστωσε πως ο εμβολιασμός πάει πολύ αργά.

Επίσης ανέφερε πως ο χρόνος κατά τον οποίο η κοινότητα στη χώρα μας θα αποκτήσει ένα σχετικά ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας θα εξαρτηθεί και από το πότε θα εγκριθεί το μονοδοσικό εμβόλιο της johnson & johnson επισημαίνοντας ότι κανονικά θα πρέπει να εμβολιάζονται περίπου 60.000-70.000 πολίτες ημερησίως την ώρα που σήμερα εμβολιάζονται περίπου 35.000.

Σχολιάζοντας τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η πολιτεία είπε ότι θα λειτουργήσουν μόνο εάν εφαρμοστούν και «αντίμετρα» κι εν προκειμένω παρεμβάσεις που θα στοχεύουν στην ψυχολογία των πολιτών πρωτίστως μέσω της αξιοποίησης των υπαίθριων χώρων.

Όπως ανέφερε η κυρία Λινού, το κράτος δεν πρέπει να ανακοινώνει μόνο πού απαγορεύεται να πάνε οι πολίτες πχ. στις παιδικές χαρές αλλά συγχρόνως μέσω των δήμων να ανακοινώνει σε ποιες περιοχές και ποια πάρκα επιτρέπεται να πηγαίνουν για άσκηση και περίπατο.

Αναφορικά με τον τρόπο που θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα η κ. Λινού είπε πως πολύ φοβάται πως θα γίνει ξανά στις βεράντες μας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα