Παρασκευή, 12/08/2022 | 12:01

Κωδικός «6» μόνο με τα πόδια-έρχεται νέο καθολικό lockdown

424 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/03/2021, 10:05 πμ | 0 σχόλια

 

Συνεδριάζουν στις 11:00 οι ειδικοί για να κάνουν τις εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση. Έρχεται νέο, καθολικό, lockdown σε όλη τη χώρα, όπως τον περασμένο Μάρτιο, τουλάχιστον έως την Καθαρά Δευτέρα. Ίσως και σήμερα οι ανακοινώσεις.

Από τα πλέον επίσημα χείλη ήρθε η επιβεβαίωση, όπως είχε γράψει νωρίτερα και το newsit.gr, ότι ο κωδικός «6» οδεύει προς… αλλαγή και πλέον θα προβλέπει μετακινήσεις μόνο με τα πόδια, κοντά στον τόπο κατοικίας. «Είμαστε ακόμα σε lockdown» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (03.03.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Το sms «6» στο 13033, λοιπόν, δεν θα είναι όπως το… ξέραμε, αφού η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι εξετάζονται αλλαγές. «Έχει γίνει κατάχρηση» είπε η Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι, όποιος στέλνει «6» θα μπορεί να κάνει βόλτα μόνο με τα πόδια κοντά στον τόπο κατοικίας και όχι να παίρνει το αυτοκίνητο για να πηγαίνει αλλού για βόλτα. Αυτό δεν σημαίνει, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ότι θα καταργηθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται. Αρκεί να γίνονται με τα πόδια…

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε επίσης ότι το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο “στέλνει” το lockdown έως τα μέσα Μαρτίου (έως τις 16 του μήνα δηλαδή) και δεν απέκλεισε ούτε το ενδεχόμενο να αλλάξει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα. Αλλά γι’ αυτό αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Η Αριστοτελία Πελώνη ζήτησε από τους πολίτες «να κάνουμε μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια, για να βγούμε από αυτό», σημειώνοντας πως «δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν από έναν χρόνο, ούτε εκεί που ήμασταν πριν από έξι μήνες, έχουμε το εμβόλιο».

ΠΗΓΗ: newit.gr

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα