Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:59

Θανάσης Καββαδάς: 3 ακόμα μόνιμοι γιατροί στο Νοσοκομείο Λευκάδας

537 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/03/2021, 5:42 μμ | 0 σχόλια

 

Θανάσης Καββαδάς: «3 ακόμα μόνιμοι γιατροί στο Νοσοκομείο Λευκάδας – 90.000 ευρώ από την 6η ΥΠΕ για προμήθεια νέου μηχανήματος 

υπερήχου καρδιάς

 

 

Μετά τον πρόσφατο διορισμό ενός Παθολόγου, 3 ακόμη μόνιμοι ιατροί διορίστηκαν από το διαγωνισμό για την κάλυψη 12 θέσεων που σταδιακά ολοκληρώνεται. Πρόκειται για ιατρούς στις ειδικότητες Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Ιατρικής Βιοπαθολογίας-Εργαστηριακής Ιατρικής (Μικροβιολόγος) και Οφθαλμολογίας που αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα τις προσεχείς ημέρες. Επισημαίνεται ότι με την πρόσληψη οφθαλμίατρου θα ξεκινήσει και η λειτουργία του τακτικού οφθαλμολογικού ιατρείου στο Νοσοκομείου Λευκάδας. 

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται ο διορισμός ενός ακόμη μονίμου ιατρού Ουρολόγου, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για το διορισμό Χειρουργού, Ορθοπαιδικού και Ψυχιάτρου. 

Επιπλέον, έπειτα από σχετικό αίτημα, πιστώθηκαν άμεσα 90.000 ευρώ από την 6η ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Λευκάδας για την προμήθεια νέου μηχανήματος υπερήχου καρδιάς.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Σταδιακά το Νοσοκομείο μας στελεχώνεται, εξοπλίζεται, οργανώνεται παρέχοντας ολοένα καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Λευκάδας. 

Έπειτα από απαίτηση της Καρδιολογικής Κλινικής, και σε συνεργασία με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ιωάννη Μπάκαβο, ζητήσαμε από την 6η ΥΠΕ πιστώσεις για την προμήθεια ενός σύγχρονου μηχανήματος υπερήχων καρδιάς και γι’αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Διοικητή της κ. Ιωάννη Καρβέλη. Η 6η ΥΠΕ ανταποκρίθηκε πιστώνοντας 90.000 ευρώ στο Νοσοκομείο μας, το οποίο προωθεί άμεσα τη διαγωνιστική διαδικασία, ώστε πολύ σύντομα η Καρδιολογική Κλινική να αποκτήσει ένα νέο μηχάνημα υπερήχων τελευταίας γενιάς.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι προσλήψεις μονίμων ιατρών στο Νοσοκομείο. Έπειτα από τον διορισμό 4 μονίμων ιατρών, ακολουθούν σύντομα διορισμοί 4 ακόμη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται δύο προκηρύξεις για 9 ακόμα θέσεις μονίμων ιατρών. Και βέβαια είναι ήδη ανοιχτή και θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι τις 8 Μαρτίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων νοσηλευτικού, βοηθητικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού, από όπου ανά πάσα στιγμή το Νοσοκομείο μας μπορεί να αντλήσει προσωπικό. 

Με την αρωγή της Κυβέρνησης, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό έχουν κρατήσει την Λευκάδα ασφαλή και υγιή μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, και για τον αγώνα τους όλους αυτούς τους μήνες θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου. 

Έχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τον έλεγχο της πανδημίας, το Νοσοκομείο μας έχει ανταποκριθεί άριστα στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών, ενώ εξαιρετική αποτελεσματικότητα επιδεικνύει και στην τρέχουσα φάση των εμβολιασμών. 

Ένας δύσκολος χειμώνας βαίνει προς το τέλος του. Η θερινή περίοδος είναι κοντά και γι’ αυτό πρέπει όλοι να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή, να κάνουμε τώρα την προσπάθειά μας επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και τηρώντας τα μέτρα, να εμβολιαστούμε όταν έρθει η σειρά μας για να νικήσουμε τον κορονοϊό. Η υγεία μας είναι στο χέρι μας, όπως στο χέρι μας είναι να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω και να προετοιμαστούμε για ένα Καλοκαίρι χωρίς περιορισμούς, ελεύθερο και προσοδοφόρο.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα