Τρίτη, 23/04/2024 | 18:33

Θανάσης Καββαδάς: Μόνιμος ιατρός ουρολόγος στο Νοσοκομείο Λευκάδας

589 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/03/2021, 9:28 πμ | 0 σχόλια

 

 

Θανάσης Καββαδάς: «Μόνιμος ιατρός ουρολόγος στο Νοσοκομείο Λευκάδας – Έγκριση δύο επιπλέον θέσεων επικουρικών ιατρών – 

Εξασφάλιση 20.000 ευρώ για αντιδραστήρια μοριακών τεστ COVID-19»

 

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και την Υφυπουργό κ. Ζωή Ράπτη, είχε την Τρίτη ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, για θέματα υγείας που αφορούν τη Λευκάδα. 

Με τον Υπουργό Υγείας κ. Β.Κικίλια και την Υφυπουργό κ. Ζ.Ράπτη, συζητήθηκε η εξέλιξη του Νοσοκομείου Λευκάδας, η πορεία των εμβολιασμών στην Λευκάδα, καθώς και οι δομές ψυχικής υγείας στο νησί. 

Μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του διορισμού ενός μόνιμου ιατρού ουρολόγου, ο Βουλευτής συζήτησε για την περαιτέρω στελέχωση του Νοσοκομείου με τον Αν. Υπουργό κ. Κοντοζαμάνη, ο οποίος υπέγραψε εγκρίσεις πρόσληψης για 2 επικουρικούς ιατρούς (1 παθολογοανατόμο και 1 παιδίατρο), καθώς και για 1 διοικητικό υπάλληλο και 1 πληροφορικής. 

Επιπλέον, μετά από σχετική απόφαση και αίτημα του Νοσοκομείου Λευκάδας, και την προέγκριση της 6ης ΥΠΕ, ο Βουλευτής, σε συνεργασία με τον Αν. Υπουργό,  εξασφάλισε κονδύλι 20.000 ευρώ, προκειμένου να προμηθευτεί το Νοσοκομείο αντιδραστήρες απαραίτητους για την ανάλυση των μοριακών τεστ για COVID-19. Η πίστωση θα εγκριθεί τις επόμενες μέρες από το Κεντρικό Συμβούλιο των Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ).  

Σχετικά με τις συναντήσεις που είχε, ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να κάνω μία πολύ γόνιμη συζήτηση με τον Υπουργό κ. Κικίλια σχετικά με την πορεία της πανδημίας και την εξέλιξη των εμβολιασμών στην Λευκάδα, αλλά και να τον ενημερώσω για την ολοκλήρωσή τους στο Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό. 

Επιπλέον, με την Υφυπουργό κ. Ράπτη, είχαμε έναν εμπεριστατωμένο διάλογο σχετικά με τις δομές ψυχικής υγείας στο νησί μας. Το Κέντρο Ημέρας Λευκάδας και το Νοσοκομείο μας που σύντομα θα υποδεχθεί έναν μόνιμο Ψυχίατρο μπορούν να ενισχυθούν περαιτέρω και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. 

Μία ακόμα θετική εξέλιξη είχαμε με το διορισμό ενός μόνιμου ουρολόγου στο Νοσοκομείο, αλλά και τις δύο εγκρίσεις που υπέγραψε παρουσία μου ο Αν.Υπουργός κ. Κοντοζαμάνης, για την πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών, αλλά και για την κάλυψη 2 θέσεων για τις διοικητικές και τεχνικές ανάγκες του Νοσοκομείου.

Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω τον Αν. Υπουργό  κ.Κοντοζαμάνη, που άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να εξασφαλιστούν 20.000 ευρώ για την προμήθεια αντιδραστηρίων τεστ COVID-19 από το Νοσοκομείο μας, ένα αίτημα για το οποίο είχα ενημερώσει και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιάννη Καρβέλη, τον οποίο επίσης θέλω να ευχαριστήσω. Και με την ευκαιρία αυτή θέλω να τονίσω ότι το Νοσοκομείο Λευκάδας δεν έμεινε ούτε μία ώρα χωρίς αντιδραστήρια, ενώ όλοι οι πολίτες που χρειάστηκαν τεστ εξυπηρετήθηκαν. Πλέον, εξασφαλίσαμε 500 επιπλέον αντιδραστήρια ώστε να συνεχίσουμε να καλύπτουμε και στο μέλλον τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας που δημιουργεί ανεπανάληπτες πιέσεις στο εθνικό σύστημα υγείας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το Υπουργείο ακούει τα αιτήματα της Λευκάδας και, με τη συνεργασία και της 6ης ΥΠΕ, ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Νοσοκομείου μας. Συνεχίζουμε για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες υγείας.» 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα