Παρασκευή, 19/04/2024 | 14:33

Δήμος Ζηρού: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021 με αναφορές στην μεγάλη πίεση που ασκείται στους Δήμους

626 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/03/2021, 1:46 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021 με αναφορές στην μεγάλη πίεση που ασκείται στους Δήμους, λόγω της καθυστέρησης στην εκτέλεση έργων μέσω   διαθέσιμων χρηματοδοτικών προγραμμάτων. 

 

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζηρού για το έτος 2021, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Μαρτίου.  Ένας προϋπολογισμός που όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, καταρτίστηκε υπό τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και “δεν καλύπτει το σύνολο των δράσεων που είχε προγραμματίσει η διοίκηση για το 2021. ωστόσο, πρόσθεσε- είναι ένας ρεαλιστικός, ισοσκελισμένος και απόλυτα υλοποιήσιμος προϋπολογισμός. Στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2021 ο Δήμαρχος Ζηρού, επισήμανε τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις χρηματοδοτήσεις των έργων μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Έχουμε υποβάλει στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” τις προτάσεις μας για οχτώ σημαντικά έργα τα οποία έχουν καθυστερήσει. Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας οι οποίες αλλάζουν τις προτεραιότητες, αλλά και η Πολιτεία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι και οι Δήμοι, που βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών, έχουν μεγάλες ανάγκες και χρειάζονται στήριξη. Οι μεγάλες καθυστερήσεις στις χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, δυσχεραίνουν το έργο μας, όπως και το έργο όλων των Δήμων, και ‘φρενάρουν’ τις αναπτυξιακές προοπτικές. Δεν έχουμε πάρει ακόμη χρηματοδότηση ούτε για  αντιπλημμυρικά έργα που κατασκευάσαμε, παρά το ότι ο Δήμος μας είχε κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”. 

 

Παπαβασιλείου: “Ο προϋπολογισμός απεικονίζει τις δυνατότητες και τις ανάγκες της εποχής”

 

“Ο προϋπολογισμός αποτυπώνει τις προτεραιότητες σε έργα και δράσεις που θα δώσουν ώθηση στον τόπο μας” ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου. Και πρόσθεσε: “Ο προϋπολογισμός που αποτελεί μία δυναμική διαδικασία, είναι προσαρμοσμένος στις δυνατότητες και στις ανάγκες της εποχής και φανερώνει τη βούληση της διοίκησης να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και να οικοδομήσει έναν σύγχρονο και απόλυτα λειτουργικό Δήμο”. 

Υπογράμμισε ακόμη ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού ελέγχθηκε και εγκρίθηκε δίχως καμία παρατήρηση από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας”.    

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα