Τετάρτη, 24/04/2024 | 22:01

Συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο

484 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/02/2021, 3:03 μμ | 0 σχόλια

 

 

ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗ  ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ

Ø  Τρίτη 16 Φεβρουαρίου όλοι στις 12 το μεσημέρι στη  πύλη  του νοσοκομείου συγκέντρωση για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Ø  Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 11 πμ παράσταση έξω από  τη επιθεώρηση εργασίας, για την ανάκληση της απόλυσης  του «προέδρου  του σωματείου εργαζομένων  ΚΤΕΛ Πρέβεζας-οδηγών φορτηγών»

Ø  Συνελεύσεις και συσκέψεις αγώνα παντού για την οργάνωση και απεργιακή  κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στη πολιτική  κυβέρνησης- Ε.Ε-κεφαλαίου

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το κεφάλαιο προωθούν ανενδοίαστα την πλέον αντεργατική ατζέντα, αξιοποιώντας την πανδημία, τις απαγορεύσεις και το lock down.  Το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι πως θα περάσουν περισσότερα  αντεργατικά  μέτρα τώρα που ο  λαός δίνει τη μάχη κατά του κορονοιού.

Η επένδυση της κυβέρνησης στα εμβόλια αποδεικνύεται επικοινωνιακή και μόνο, ενώ η διαχείριση της πανδημίας παίρνει καταστροφικές διαστάσεις μαζί με την υγειονομική ασυδοσία στους χώρους εργασίας. Τα μόνα μέτρα της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία είναι το σκληρό ταξικό lockdown, τα πρόστιμα, οι απαγορεύσεις και γενικά η απαγόρευση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, καθώς και η επίκληση της ατομικής ευθύνης, αντί για γενναία μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ σύμφωνα με τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος.

Την ίδια ώρα μεγάλο  κομμάτι εργαζομένων επιβιώνει με μισθούς πείνας, με πενιχρά  επιδόματα ,  η ανασφάλιστη εργασία καλά κρατεί, η ανεργία έχει βαρέσει κόκκινο, οι παραβιάσεις ωραρίων και συλλογικών συμβάσεων εργασίας εντείνονται. Mε τις αναστολές στήνονται κομπίνες απλήρωτης εργασίας, εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν χωρίς καμιά επιβάρυνση της εργοδοσίας. Υπάρχουν επιχειρήσεις  που  λαμβάνουν επιστρεπτέα προκαταβολή απολύουν και μειώνουν θέσεις εργασίας ενώ έχουμε και εκβιασμούς για επιστροφή των 534 ευρώ της  αναστολής  στις τσέπες  εργοδοτών.

Η κυριακάτικη αργία καταργείται και η εργοδοτική τρομοκρατία αποτελεί  μόνιμο καθεστώς με αποκορύφωμα την απόλυση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων ΚΤΕΛ-οδηγών φορτηγών.

Συνένοχο σε αυτή τη κατάσταση είναι το επίσημο αστικοποιημένο συνδικαλιστικό κίνημα των  ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ,  μεγάλες ομοσπονδίες αλλά  και το Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας

Εργαζόμενες,  εργαζόμενοι

 για να ενισχυθεί η δημόσια υγεία πρέπει να χάσουν τα κέρδη, να μπλοκάρεται η δημοσιονομική προσαρμογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Για να μην εξαθλιωθούν οι εργαζόμενοι να διαγραφεί το χρέος,  να μειωθούν οι πολεμικές δαπάνες , να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και τα συσσωρευμένα κέρδη του, να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες την κρίση όχι οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Παλεύουμε για

1) Υγειονομική προστασία όλων των εργαζομένων. Δωρεάν μέσα προστασίας στους χώρους δουλειάς. ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΝΤΟΥ (στα εργοστάσια, στις αποθήκες, στα γραφεία, στα  χωράφια).

2) Θωράκιση δημόσιας υγείας. Αύξηση του ΑΕΠ για το ΕΣΥ στο 7%. Κάλυψη όλων των κενών στην υγεία. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. 3) 15 μαθητές ανά τάξη και όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων. 4) Νομοθετική απαγόρευση απολύσεων (ειδικά εν μέσω πανδημίας οι απολύσεις συνιστούν τη μέγιστη αθλιότητα!). Να καταργηθούν οι συμβάσεις έργου (μπλοκάκια)  και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας  5) Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες, το μισό μισθό, την περικοπή αδειών. Οι μέρες καραντίνας ή ανάρρωσης από  το covid 19 να πληρώνονται κανονικά. Όχι στην απόκρυψη κρουσμάτων για το  κέρδος 6) Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού. Κανένας μισθός κάτω από 800 ευρώ καθαρά. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις. 7) Επίδομα ανεργίας μέχρι την λήξη της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη ασφαλιστικά και υγειονομικά δικαιώματα. 8) Όχι στους πλειστηριασμούς. Διαγραφή χρεών λαϊκής οικογένειας  9) Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα , τις συνδικαλιστικές και  λαϊκές ελευθερίες.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα