Παρασκευή, 19/04/2024 | 22:21

Όταν η αγάπη, η φαντασία, το πάθος & το γέλιο νικούν τον φόβο-του Σπύρου Πλέουρα

850 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/02/2021, 3:41 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με τη φαντασία, το μεράκι τη θετική σκέψη και τη θετική ενέργεια αλλά και βέβαια με την αγάπη για το Καρναβάλι και το γέλιο, το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας νικά το φόβο του Κορονοϊού.  Εν μέσω πανδημίας τα παραπάνω αποτελούν τον καλύτερο φίλο, τον καλύτερο σύμμαχο αυτή την περίοδο. Και για όλα αυτά φταίει το… More Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας.

Είναι γι’ αυτούς που δε βολεύονται με το λίγο και θέλουν περισσότερο Κομιτάτο, περισσότερο κέφι, περισσότερη ζωντάνια, είναι αυτοί που τους οδηγεί με μαεστρία μια όμορφη αποκριάτικη τρέλα!

Με ένα σωρό δυσκολίες λόγω εποχής, όμως με πάθος, κέφι, μεράκι και αγάπη για το Καρναβάλι, έβαλε μπρος πριν κάποιες εβδομάδες το φετινό -ειδικών συνθηκών-διαδικτυακό Καρναβάλι, του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, παρουσιάζοντας μέσα από το κανάλι του Youtube του CINEMATICON TV (πατήστε εγγραφή για να δείτε και τις επόμενες μεταδόσεις ζωντανά στις 7 το απόγευμα, τόσο το Σάββατο 6 Μαρτίου όσο και το Σάββατο 13 Μαρτίου.

“Δεν κρύφτηκαν και βγήκαν μπροστά” είπε για τους διοργανωτές του φετινού Καρναβαλιού μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου κατά τον χαιρετισμό του στη δεύτερη ενότητα του φετινού διαδικτυακού Καρναβαλιού, του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας.

Πριν τον Στράτο Ιωάννου, δεν υπήρχε καμία στήριξη από την Περιφέρεια, βέβαια τότε ήταν νομαρχίες και καμία στήριξη δεν είχε το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας από την τότε νομαρχία Πρέβεζας , σε αντίθεση βέβαια με τον Δήμο Πρέβεζας επί δημρχίας Μιλτιάδη Κλάπα και προέδρων του Πνευματικού Κέντρου, τόσο της Βασιλικής Σαρρή, όσο και του Σπύρου Φωκά!

“Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας είναι θεσμός-ορόσημο για τον τόπο” είπε μεταξύ άλλων κατά τον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός κι αυτός στο δεύτερο μέρος του Καρναβαλιού το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου.

Ενώ στην ίδια μετάδοση, ζωντανά ο γνωστός Πρεβεζάνος Καλλιτέχνης Κώστας Αντύπας, μίλησε με ευμενή σχόλια και κριτικές για το Καρναβάλι, του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας.

Όλα τα παραπάνω έχουν τη σημασία τους, όπως και το γεγονός ότι γίνονται προσπάθειες να μη χαθούν-λόγω κορονοϊού- θεσμοί, πολιτισμός, αλλά και κομμάτια της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας. Κι αυτό έχει τη σημασία του. Και φέτος από τους διοργανωτές του φετινού Διαδικτυακού Καρναβαλιού από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, ανεβαίνει ο πήχης πολύ ψηλά, με πρωτόγνωρα για Καρναβάλι σε πανελλαδική κλίμακα Αποκριάτικα δρώμενα.

Την ιστορία τη γράφουν παρέες, ψυχή χρειάζεται, αγάπη και πάθος για δημιουργία, τα υπόλοιπα έρχονται.

Για να γραφτεί αυτή η ιστορία από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας (16 χρόνια τώρα…) όλα αυτά τα χρόνια, πρόσωπα και πρόσωπα, έβαλαν πλάτη, έβαλαν το λιθαράκι τους, για να μπορεί σήμερα η Ήπειρος και ο νομός Πρέβεζας, να καμαρώνουν για το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας.

Επειδή μίλησα με πολύ κόσμο και στο facebook και στο τηλέφωνο και άκουγα πολύ χαρούμενες φωνές και χαιρόμουν ακόμη περισσότερο, όμως μια ατάκα μιας φίλης αποτύπωσε την πραγματικότητα: “Ποιος να το πίστευε, ότι φέτος με περιορισμούς, χωρίς παρελάσεις, θα δημιουργούνταν τέτοιο Καρναβάλι που θα μας έκανε να χαρούμε και να γελάσουμε από το σπίτι.”

Αυτή η ατάκα ήταν που με ώθησε να γράψω αυτό το κειμενάκι. Μάρτης, καλό μήνα. Και τον μήνα Μάρτιο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του φετινού διαδικτυακού Καρναβαλιού του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας. Το Σάββατο 6 Μαρτίου και το Σάββατο 13 Μαρτίου, ζωντανά από το Youtube. Ένα τεράστιο respect σε όλους και όλες εσάς που εθελοντικά συμβάλλετε φέτος όχι μόνο να μη χαθεί ο θεσμός, αλλά καταφέρατε να τον ενδυναμώσουμε κιόλας.

Όποια όμορφη – ας είναι και τρελή-ιδέα κατεβάσει το μυαλό σας, τον τρόπο τον ξέρετε. Μπαίνετε στη σελίδα Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, στο Facebook πατάτε Like ενημερώνεστε για τους τρόπους επικοινωνίας.  Ενημερώνεστε ακόμα και για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συμμετέχετε! Έρχονται υπέροχες εκπλήξεις!!!  Αυτό που στην αρχή έμοιαζε ανυπέρβλητο και δύσκολο, έχει φτάσει στο σημείο να είναι μεγαλείο και ψυχική ανανέωση. Κανείς ίσως δεν περίμενε ότι θα φτάναμε σ’ αυτό το σημείο να χαίερετε τόσος κόσμος και να απολαμβάνει αυτό το διαδικτυακό Καρναβάλι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας. Μια κατάσαση που πλημμυρίζει κέφι, ζωντάνια, χαρά!

Περνάμε υπέροχα και έρχονται εξίσου υπέροχες στιγμές για τη συνέχεια. Μη λείψει κανένας και καμία! 

Καλή αποκριά σε όλους και σε όλες!

Σπύρος Πλέουρας

Από τη γνωστή παρέα των Καρναβαλιστών του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα