Πέμπτη, 18/04/2024 | 16:16

Στη βουλή το φαινόμενο της κατολίσθησης στη Νικόπολη Πρέβεζας

521 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/02/2021, 11:16 πμ | 0 σχόλια

 

Ο Πρεβεζάνος βουλευτής εκλεγμένος όμως στη Β΄Θεσσαλονίκης με την “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου, Κωνσταντίνος Χήτας κατέθεσε ερώτηση στη βουλή σχετικά με το φαινόνενο Κατολίσθησης στη Νικόπολη (Σμυρτούλα) Πρέβεζας.

Του: Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Κατολίσθηση στη Σμυρτούλα Π.Ε. Πρέβεζας»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ανησυχίες κατοίκων Π.Ε. Πρέβεζας και σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, της 27ης Ιανουαρίου 2021, σε εξέλιξη βρίσκεται το φαινόμενο της κατολίσθησης στην Σμυρτούλα Πρέβεζας, δίπλα ακριβώς από την δεξαμενή ύδρευσης, από την οποία υδροδοτείται όλη η Πρέβεζα και τα γύρω χωριά. Αποτέλεσμα της κατολίσθησης ήταν να μετακινηθούν οι δύο μεγάλοι αγωγοί, ο ένας, που φέρνει νερό από τον Άγ. Γεώργιο και ο δεύτερος, που υδροδοτεί την πόλη της Πρέβεζας. Το φαινόμενο είναι τόσο έντονο, που παρασύρθηκαν κολώνες της ΔΕΗ και η γη μετακινήθηκε για πολλά μέτρα με αποτέλεσμα ο δρόμος να εξαφανιστεί.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου, αφενός, να εμποδίσετε την περαιτέρω εξέλιξη του ως άνω φαινομένου της κατολίσθησης, και αφετέρου, πώς θα αντιμετωπίσετε το ζήτημα της υδροδότησης, με δεδομένο ότι, οι αγωγοί υδροδότησης αποκαλύφθηκαν, μετατοπίστηκαν και ως εκ τούτου, είναι αναμενόμενο το επόμενο διάστημα να σπάσουν;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

η φωτογραφεία είναι αρχείου

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα