Τετάρτη, 06/07/2022 | 20:42

Πρέβεζα: Απόδοση μνήμης στη δωρήτρια της Δημοτικής βιβλιοθήκης Αλεξάνδρα Μίχου

312 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/02/2021, 9:35 πμ | 0 σχόλια

 

 

  Πριν από λίγες ημέρες έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 87 ετών η Αλεξάνδρα Μίχου, σύζυγος του δωρητή του Δήμου Πρέβεζας Άδμητου Μίχου. Δυστυχώς μέσα στις απαγορεύσεις των συναθροίσεων και των μετακοινήσεων λόγω της πανδημίας η κηδεία της στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, δεν  έγινε ευρέως γνωστή στους δημότες της Πρέβεζας. 

   Η Αλεξάνδρα Μίχου από το 2010 και κάθε χρόνο, προσέφερε ανελλιπώς ένα σεβαστό χρηματικό ποσό από το υστέρημά της, για τον εμπλουτισμό των συλλογών της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, στη μνήμη του πολυαγαπημένου της γιου Νικολάου Μίχου. 

   Με τα χρήματα αυτά η Βιβλιοθήκη μας εμπλουτίστηκε με μια σειρά σύγχρονων βιβλίων ποιοτικού περιεχομένου (ιδιαίτερα στους τομείς των κοινωνικών επιστημών και της φιλοσοφίας), από τους πιο αξιόλογους εκδοτικούς οίκους της χώρας μας, τα οποία συνέβαλλαν στην ενδυνάμωση του επιμορφωτικού και πολιτιστικού της έργου.  

    Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, χτυπούσε πάντα το τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης και με τρεμάμενη φωνή από συγκίνηση, η Αλεξάνδρα Μίχου μας ζητούσε να την επισκεφτούμε για να μας προσφέρει το χρηματικό ποσό στη μνήμη του γιου της. 

   Ανθρώπινη, ανιδιοτελής, καλοσυνάτη, ευσυγκίνητη, μας καλωσόριζε και μας ζητούσε με ευγένεια και προσμονή να την ενημερώσουμε  για τα βιβλία με τα οποία έχουμε εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη μας, για το ενδιαφέρον του κόσμου γι αυτά και πάντα με αγωνία ζητούσε να μάθει την πορεία της δωρεάς του αείμνηστου συζύγου της Άδμητου, στο Δήμο Πρέβεζας. 

   

   Το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Πρέβεζας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, αποχαιρετώντας την Αλεξάνδρα Μίχου, με σεβασμό στη μνήμη της και με απέραντη ευγνωμοσύνη για την προσφορά και την οικονομική στήριξή της Βιβλιοθήκης, εύχεται καλό παράδεισο και να αναπαυτεί εν ειρήνη, δίπλα στον πολυαγαπημένο της γιο Νίκο και τον εξαίρετο σύζυγό της Άδμητο.    

 

                                                                                                 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα