Παρασκευή, 19/04/2024 | 13:12

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας: Ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης εναντίον των φοιτητών από τις δυνάμεις καταστολής στο ΑΠΘ

528 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/02/2021, 8:15 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης εναντίον των φοιτητών από τις  δυνάμεις καταστολής στο ΑΠΘ.

 

    Τα προχθεσινά γεγονότα στο ΑΠΘ αποτελούν μια πρώτη εικόνα του μέλλοντος που επιφυλάσσει στο πανεπιστήμιο η κυβέρνηση και όσοι μαζί της στηρίζουν το Πανεπιστήμιο της αγοράς, της καταστολής και της περαιτέρω ταξικής διαφοροποίησης.

   Λίγες ημέρες μόνο χρειάστηκε να περάσουν από την ψήφισή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, ώστε να αποδειχθεί περίτρανα ότι πραγματικός του στόχος δεν είναι η “εγκληματικότητα” μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά όσοι αγωνίζονται, διεκδικούν και αντιστέκονται στις κυβερνητικές επιλογές.
  Τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει κανένα από τα αιτήματα που οι φοιτητικοί σύλλογοι από την αρχή της πανδημίας είχαν υιοθετήσει σχετικά με το άνοιγμα των σχολών τους με όλα τα μέτρα προστασίας, οι Πρυτανικές Αρχές έχουν υιοθετήσει μέχρι κεραίας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.

  Η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα στους φοιτητές και τους εργαζόμενους ότι οι διεκδικήσεις και οι αγώνες θα αντιμετωπιστούν με αυταρχισμό και βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της. Δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός χαρακτήρας του απαράδεκτου νομοσχεδίου που πάσχιζε όλο το προηγούμενο διάστημα να περάσει.

   Όσο φόβο κι αν θέλουν να σπείρουν, όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον αγώνα των φοιτητών και το δίκαιο των αιτημάτων τους, τόσο οι φοιτητές όσο και εργαζόμενοι με την οργάνωση και τον αγώνα τους θα τους χαλάνε τα σχέδια.

 

Καταγγέλλουμε την είσοδο των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και την ακραία καταστολή που ακολούθησε σε βάρος των φοιτητών και απαιτούμε να αρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον τους και να ακυρωθεί η παραπομπή τους σε δίκη.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα