Τρίτη, 07/12/2021 | 10:04

Κ. Μπάρκας: Ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τα γλέντια τύπου Ικαρίας &να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας

132 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/02/2021, 11:15 πμ | 0 σχόλια

 

Κώστας Μπάρκας: Ο κ. Μητσοτάκης να αφήσει τα γλέντια τύπου Ικαρίας και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και τους μικρομεσαίους που είναι σε απελπιστική κατάσταση 

«Από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας «πλάτη» και καταθέτοντας προτάσεις για τη διαχείρισή της» ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Τηλεοπτικού Σταθμού Kontra Channel, ενώ αφήνοντας αιχμές προς την κυβέρνηση ο κ. Μπάρκας τόνισε «Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προβαίνει από το ένα σφάλμα στο άλλο οδηγώντας για τρίτη φορά την οικονομία σε Lockdown. Εδώ δεν έχουμε ένα νέο lockdown, όπως αυτό του Μαρτίου, αλλά την συνέχεια του lockdown του Νοεμβρίου, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες και διανύουμε ήδη τον τρίτο μήνα. Δημιουργούνται προβλήματα, όπως για παράδειγμα στη λειτουργία των σχολείων, που θα μπορούν να λειτουργούν στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αττική όχι. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι για τους επόμενους δύο μήνες η οικονομία θα λειτουργεί σε ρυθμούς ακορντεόν ανάλογα με την έκβαση της πανδημίας. Η αποτυχία της κυβέρνησης έρχεται ένα χρόνο μετά τα μέτρα που είχε ανακοινώσει πέρυσι τον Μάρτη, ενώ τον Ιούνιο μιλούσε από την Σαντορίνη για μία «covid-free» χώρα που ξεπέρασε την πανδημία. Επτά μήνες αργότερα καταρρέει το αφήγημα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη που μιλούσε για το «Τελευταίο μίλι» που διανύει η χώρα. Η οικονομία βρίσκεται στο κόκκινο και πολλοί επιχειρηματίες ήδη παραδίδουν τα κλειδιά στον «Κλειδοκράτορα» κ. Γεωργιάδη.».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε και στον Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, λέγοντας ότι «Μου προκάλεσε τρομερή εντύπωση σήμερα ότι ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε το νέο lockdown χωρίς να συνεδριάσει πρώτα η Επιτροπή. Θεωρώ ότι τέτοια λάθη δεν πρέπει να γίνονται γιατί ο κόσμος πλέον είναι πολύ κουρασμένος και έχει χάσει την εμπιστοσύνη του σε όλους. Είναι ευκαιρία για τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει τις ευθύνες του, να σταματήσει τα γλέντια τύπου Ικαρίας και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, με τους μικρομεσαίους που έχουν κλειστά τα μαγαζιά τους ένα χρόνο τώρα και είναι σε απελπιστική κατάσταση. Η επόμενη μέρα για τους εργαζόμενους έτσι όπως έχει χαραχθεί από την κυβέρνηση προμηνύεται πολύ δύσκολη.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα