Τρίτη, 23/04/2024 | 17:42

Κοινή Ανακοίνωση σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων -οικοδόμων-οδηγών Νομού Πρέβεζας

607 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/02/2021, 11:05 μμ | 0 σχόλια

 

 

Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του εργαζόμενου συνδικαλιστή, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΚΤΕΛ Πρέβεζας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόλυση του εργαζόμενου συνδικαλιστή από την εργοδοσία των ΚΤΕΛ Πρέβεζας.

 Η εργοδοσία δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα.Σε όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας έχει επιδοθεί όλα αυτά τα χρόνια σε μπαράζ απολύσεων εργαζομένων αξιοποιώντας στο έπακρο όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο και τα Προεδρικά διατάγματα που της έχουν εξασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και συνεχίζει να ενισχύει η ΝΔ.

Επίσης βασική επιδίωξη κυβέρνησης-εργοδοτών είναι να χτυπήσουν την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση για αυτό και στο στόχαστρό τους βρίσκονται εκλεγμένοι συνδικαλιστές.

Η αναμονή,ο φόβος,η μοιρολατρεία δεν αποτελούν λύση.Με την οργανωμένη,συλλογική  πάλη μας μέσα από τα σωματεία μας να παλέψουμε ενάντια στην ασυδοσία και την τρομοκρατία της εργοδοσίας,διεκδικώντας σταθερή δουλειά με δικαιώματα,αυξημένα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς.

Να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για να δοθεί μαχητική απάντηση απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης- εργοδοτών που πέρα από τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που έχουν διαμορφώσει με χιλιάδες απολύσεις,αναστολές συμβάσεων,ελαστική εργασία,ετοιμάζονται να φέρουν νέες αντεργατικές ανατροπές με χτύπημα του 8ώρου (10ωρη εργασία),με απλήρωτες υπερωρίες,με νέο χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης,με το νέο συνδικαλιστικό νόμο-έκτρωμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία και να απαιτήσουν την ακύρωση της απόλυσης του εργαζόμενου.Κανένας μόνος του απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας και των υφισταμένων της.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα