Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:03

Θανάσης Καββαδας: 29 νέες προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο

422 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/02/2021, 11:26 πμ | 0 σχόλια

 

 

Θανάσης Καββαδας: «29 νέες προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο – Παραχωρήθηκε πτέρυγα του παλιού Νοσοκομείου για προσωρινή στέγαση τροφίμων του Γηροκομείου Λευκάδας – Πρόγραμμα εμβολιασμών σε Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό και Γηροκομείο»

 

Συνάντηση με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας είχε την Δευτέρα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών και της στελέχωσης του Νοσοκομείου, ενώ επισκέφθηκε και τους χώρους του παλιού Νοσοκομείου όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την προσωρινή μεταστέγαση των τροφίμων του Γηροκομείου, έπειτα από την ολοκλήρωση της παραχώρησης από την 6η ΥΠΕ.

Ο Διοικητής κ. Ιωάννης Μπάκαβος ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το πρόγραμμα τον εμβολιασμών εξελίσσεται ομαλά στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί πανελλαδικά. Την Τρίτη και την Τετάρτη, το Νοσοκομείο θα αποστείλει ειδικό κλιμάκιο για τον εμβολιασμό 450 ατόμων στο Μεγανήσι, ενώ την Πέμπτη θα εμβολιαστούν 125 άτομα στον Κάλαμο και 53 στον Καστό. 

Επιπλέον, έπειτα από επικοινωνία και σχετικό αίτημα του Βουλευτή στον ΕΟΔΥ, τις προσεχείς ημέρες θα ικανοποιηθεί η έκκληση της Μητρόπολης για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όλων των τροφίμων του Γηροκομείου Λευκάδας.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε ακόμη για την πορεία στελέχωσης του Νοσοκομείου, η οποία συνεχίζεται με προσλήψεις επικουρικού και μόνιμου προσωπικού. Το τελευταίο διάστημα προστέθηκαν στο δυναμικό του Νοσοκομείου 22 επιπλέον άτομα επικουρικό διοικητικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό, ενώ ως μόνιμο προσωπικό προσλήφθηκαν 3 διοικητικοί υπάλληλοι και σύντομα αναμένονται 4 επιπλέον υγειονομικοί υπάλληλοι.

Τέλος, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη ανάμεσα στην 6η ΥΠΕ, το Νοσοκομείο και το Γηροκομείο Λευκάδας για την προσωρινή παραχώρηση της πρώην Παθολογικής Κλινικής του παλιού νοσοκομείου για την στέγαση των τροφίμων του Γηροκομείου, ενόψει της ανακαίνισης και επέκτασης που θα γίνουν στο τωρινό κτίριο, ο κ. Καββαδάς επισκέφθηκε μαζί με τον Διοικητιή του Νοσοκομείου για αυτοψία τους χώρους.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Καββαδάς δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ιωάννη Μπάκαβο και τον Διευθυντή του Γηροκομείου πατέρα Παναγιώτη Ζαβιτσάνο για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και που οδήγησε στην αίσια κατάληξη με την παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου που θα στεγάσει προσωρινά τους ηλικιωμένους μας. 

Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι οι εργασίες ξεκίνησαν άμεσα και είμαι βέβαιος ότι με αυτό το ρυθμό οι τρόφιμοι θα στεγαστούν σύντομα με άνεση και ασφάλεια στον ανανεωμένο χώρο της πρώην Παθολογικής Κλινικής. 

Τέλος, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το πρόγραμμα των εμβολιασμών, ιδιαίτερα αναφορικά με τα τρία μικρότερα νησιά της περιφερειακής μας ενότητας. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Κυβέρνηση έχει σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας του συνόλου των κατοίκων των μικρών και απομακρυσμένων νησιών. 

Χαίρομαι διότι στο νομό μας το μήνυμα γίνεται πράξη ήδη μέσα σε αυτήν την εβδομάδα. Με τη συνδρομή του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Λιμενικού Σώματος θα εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι που το επιθυμούν στο Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό. Καλώ τους συμπολίτες μου να ανταποκριθούν θετικά, να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και να προετοιμάσουν τα νησιά τους για μια ασφαλή, επιτυχημένη και προσοδοφόρα τουριστική περίοδο.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα