Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:04

Θανάσης Καββαδάς : Εγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού μελέτης& κατασκευής του Κέντρου Νεότητας

617 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/02/2021, 11:17 πμ | 0 σχόλια

 

 

Θανάσης Καββαδάς: «Εγκρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου οι όροι του διαγωνισμού μελέτης και κατασκευής του Κέντρου Νεότητας για τη στέγαση του Πανεπιστημιακού Τμήματος στη Λευκάδα – Την ερχόμενη εβδομάδα η ανάρτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα»

 

Με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου εγκρίθηκαν οι όροι και τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού για τη μελέτη και κατασκευή του Κέντρου Νεότητας, προκειμένου να στεγαστεί το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Λευκάδα. 

Η απόφαση ήρθε σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας στις 21 Ιανουαρίου με τον Πρύτανη, κ. Ανδρέα Φλώρο και άλλα κορυφαία στελέχη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κατά την οποία είχε ενημερωθεί αναλυτικά για τις ενέργειες του Πανεπιστημίου και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού.

Η απόφαση προβλέπει προϋπολογισμό 2 εκατομμυρίων ευρώ για τις δαπάνες εκτέλεσης του συνόλου του έργου, συμπεριλαμβανομένων του συνόλου των μελετών και των εργασιών στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο για την ολοκλήρωση του έργου.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν στη διαρρύθμιση και επισκευή των εσωτερικών χώρων για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του κτιρίου, την επιδιόρθωση των φθορών και την αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. 

Η διακήρυξη σύναψης της δημόσιας σύμβασης για τη μελέτη και την εκτέλεση του έργου διενεργείται σύμφωνα με τον Νόμο 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις, βάσει του οποίου κριτήριο ανάθεσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά. Γίνεται ρητή αναφορά ότι η προσφερθείσα στο διαγωνισμό κατ’ αποκοπή τιμή από τον ανάδοχο, για την κατασκευή του έργου, όπως αυτό καθορίζεται στα σχέδια, στις περιγραφές, στις προδιαγραφές και τα λοιπά συμβατικά τεύχη, παραμένει σταθερή και αμετάβλητη και είναι ανεπηρέαστη από οποιαδήποτε αύξηση ποσοτήτων εργασιών αναγκαίων για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα σε δύο εφημερίδες και να αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοσίων έργων μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι προσφορές των ενδιαφερομένων εταιρειών. Η προθεσμία υποβολής προσφορών μετά τη δημοσίευση του διαγωνισμού είναι 40 ημέρες και ο χρόνος υλοποίησης του έργου 1,5 έτος. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς δήλωσε:

«Η πολυαναμενόμενη απόφαση της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου για την προκήρυξη του διαγωνισμού μελέτης και ανακατασκευής του Κτιρίου Νεότητας, έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες, αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια. Πρόκειται για την αίσια κατάληξη μιας πολύ καλής συνεργασίας που είχα όλο το προηγούμενο διάστημα με τον τέως Πρύτανη κ. Βασίλη Χρυσικόπουλο, αλλά και τον νυν κ. Ανδρέα Φλώρο, για την οποία θέλω να τους ευχαριστήσω. 

Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που εμπλουτίζει το φάκελο για την έγκριση λειτουργίας του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης ο οποίος έχει υποβληθεί στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Επισημαίνω ότι πρόσφατα, με αίτημα του Ιονίου Πανεπιστημίου, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόταση χρηματοδότησης του Τμήματος συνολικού ύψους 286.304 ευρώ στο πλαίσιο του Erasmus+ 2020, γεγονός που τεκμηριώνει ότι το Τμήμα προορίζεται να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία την προσπάθεια μέχρι την αξιολόγηση.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα