Πέμπτη, 25/04/2024 | 19:08

Αφετηρία νέου ξεκινήματος η Ν. Σ. του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στον Νομό Πρέβεζας

537 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/02/2021, 3:29 μμ | 0 σχόλια

Δελτίο τύπου

 

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία   την Κυριακή 31-01-2021 διαδικτυακά η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Πρέβεζας, στην οποία συμμετείχαν αντιπρόσωποι από όλες τις Οργανώσεις Μελών της Περιφερειακής Ενότητας. Η συνδιάσκεψη αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα στην οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που θα ολοκληρωθεί με το επερχόμενο Συνέδριο. Την εισήγηση στην Συνδιάσκεψη έκανε ο συντονιστής της απερχόμενης ΝΕ Δημήτρης Παπαδήμος

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και   παρενέβησαν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αντώνης Κοτσακάς, ο Βουλευτής του Νομού και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Κώστας Μπάρκας και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Οργανωτικού Γραφείου, Τάσος Πολιτίδης.

Στο τέλος της διαδικασίας ψηφίστηκε ομόφωνα ο απολογισμός της απελθούσας Νομαρχιακής Επιτροπής και ο προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα.

  Η Συνδιάσκεψη κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

 «Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πρέβεζας εκτιμά θετικά το ρόλο και  την παρέμβαση της οργάνωσης   στις εκλογικές μάχες κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019. Με κριτικό πνεύμα παρά τα λάθη, τις παραλείψεις και ολιγωρίες κεφαλαιοποιούμε την εμπειρία της προηγούμενης περιόδου.

Από τη διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης έχει γίνει φανερό ότι η  πολιτική της Ν.Δ. έχει αποτύχει ολοκληρωτικά και στρατηγικά σε όλους τους τομείς.

Ο ρόλος του κόμματος στον αγώνα για την μετατροπή του ρεύματος κοινωνικής δυσαρέσκειας που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία σε αίτημα για την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση είναι αναντικατάστατος. Ιδιαίτερα μάλιστα σε μια συνθήκη επικοινωνιακού αποκλεισμού ο μαζικός, λαϊκός, ενεργός και παρεμβατικός ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι αναγκαίος για να δώσουμε νικηφόρες ιδεολογικές και πολιτικές μάχες, να διεκδικήσουμε την ηγεμονία των ιδεών μας, να αντιπαλέψουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, να διαμορφώσουμε τελικά ένα νικηφόρο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα.

Σε αυτό το φόντο η στρατηγική σύλληψη της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού του κόμματος, έτσι όπως εκφωνήθηκε το ίδιο το βράδυ των εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή ως μια αναγκαία πολιτική και οργανωτική διαδικασία με στόχο να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ της εκλογικής μας επιρροής και των οργανωτικών δυνάμεων του κόμματος, χάσμα όχι μόνο αριθμητικό αλλά χάσμα που παρουσιάζεται και στις θεσμικές μας εκπροσωπήσεις (αυτοδιοίκηση – συνδικάτα – επιστημονικοί σύλλογοι – επιμελητήρια – οργανώσεις των πολιτών), γίνεται σήμερα ακόμη πιο επίκαιρη, ώστε  να συσπειρώσουμε στις τάξεις του κόμματος ακόμη και δυνάμεις που δεν είναι μαζί μας έως τώρα.

Η οικοδόμηση οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε κάθε γωνιά του νομού μας είναι αναγκαία προϋπόθεση για τα παραπάνω. Με αισιοδοξία και αγώνα προχωράμε μπροστά

Πρέβεζα 01/02/2021 

Το Προεδρείο της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα