Τετάρτη, 28/09/2022 | 07:51

“Ανυπότακτη κίνηση Πρέβεζας” για τη Δακοτονία: Όχι άλλο το βάρος της παρακράτησης στους παραγωγούς

303 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/02/2021, 11:06 πμ | 0 σχόλια

 

Η «Ανυπότακτη Κίνηση  για τα χωριά  και την πόλη της Πρέβεζας» για τη δακοκτονία.  Όχι άλλο το βάρος της παρακράτησης  στους παραγωγούς. 

 

Το κουτσουρεμένο πρόγραμμα δακοκτονίας δεν εφαρμόζεται από τις αποδυναμωμένες σε προσωπικό υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά εκχωρείται  σε ιδιώτες εργολάβους.

Η γραφειοκρατία, οι ανταγωνισμοί και η αδιαφορία  οδηγούν κάθε χρόνο ολόκληρες περιοχές να μένουν εκτός προγράμματος ενώ σε  άλλες το πρόγραμμα  ξεκινά,  όταν οι πρώτες γενιές του δάκου έχουν ήδη επεκταθεί. 

Πρέπει να διεκδικηθεί η αναδιοργάνωση της δακοκτονίας με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στη βάση του πραγματικού αριθμού ελαιόδεντρων, με υλοποίηση του προγράμματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλο το δήμο.

  Απαιτείται η πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού και η συνεργασία με τοπικούς συλλόγους παραγωγών, ώστε να υπάρχει ευελιξία και άμεση αντιμετώπιση των προσβολών ανάλογα με τις κλιματικές και τοπικές συνθήκες. 

Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση της δακοκτονίας με εκχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες. Να μην παρακρατείται από τους παραγωγούς το 2% για την δακοκτονία. Έγκαιρη έναρξη των ψεκασμών για τον δάκο το 2021.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα