Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:14

Χρήστος Ταραντίλης: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

525 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/01/2021, 12:36 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ο Χρήστος Ταραντίλης θα είναι πλέον ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος στην θέση του Στέλιου Πέτσα μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Ταραντίλης είναι μέλος της Βουλής από τις εκλογές του 2019 και γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή.

Συμμετείχε και ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής το φθινόπωρο του 2019.

 

Από το 2013 κατείχε τη θέση του πρωτοβάθμιου καθηγητή στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντής της ερευνητικής μονάδας “Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων” στο ίδιο Πανεπιστήμιο για μία δεκαετία.

Επιπλέον ήταν μέλος του εκδοτικού συμβουλίου του φημισμένου αμερικάνικου περιοδικού “Networks” (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Ορίστηκε επίσης Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2017 και συμμετείχε έκτοτε στο στενό επιτελείο των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι και τις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Ο κ. Ταραντίλης έχει συντάξει δεκάδες άρθρα σε κορυφαία διεθνή περιοδικά διοικητικής επιστήμης.  Τα άρθρα του έχουν αναφερθεί από άλλους επιστήμονες πάνω από 5.500 φορές στη διεθνή βιβλιογραφία σύμφωνα με το Google Scholar. Παράλληλα έχει αναπτύξει ερευνητικές συνεργασίες με καθηγητές κορυφαίων πανεπιστημίων της Β. Αμερικής και Δ. Ευρώπης, όπως τα Princeton University, Carnegie Mellon University, Imperial College London.

Τέλος, έχει αναπτύξει στην καριέρα του αλγορίθμους βελτιστοποίησης τεχνητής νοημοσύνης οι οποίοι έχουν παραγάγει τα καλύτερα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευτεί ποτέ στη διεθνή βιβλιογραφία, σε σύγκριση με προγενέστερους αλγορίθμους σε μια σειρά επιχειρησιακών και στρατηγικών προβλημάτων συνδυαστικής βελτιστοποίησης.

ΠΗΓΗ-φωτό: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα