Σάββατο, 20/04/2024 | 15:09

Το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου για εργασία με δικαιώματα θα μπαίνει πλέον στην κληρωτίδα

620 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/01/2021, 12:48 μμ | 0 σχόλια

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.
Το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου για εργασία με δικαιώματα θα μπαίνει πλέον στην κληρωτίδα.
Παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες μέρες την επιχείρηση OLYMPIC (FOPPEN) να προκυρήσσει μια θέση εργασίας (για άνδρα) μέσα από κλήρωση.
Διαβάσαμε διθυραμβικά σχόλια για αυτό το υπέροχο,πρωτοχρονιάτικο «δώρο» που πρόσφερε η επιχείρηση,η οποία μέσω τέτοιων επικοινωνιακών τεχνασμάτων,προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δήθεν φιλεργατικό προφίλ.
Τη στιγμή μάλιστα που ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων και η εντατικοποίηση της εργασίας χτυπάνε κόκκινο,τη στιγμή που σε περιόδους αύξησης της παραγωγής το βάρος πέφτει στους ίδιους εργαζόμενους,με ατέλειωτες υπερωρίες κτλ.
Με τέτοιες κινήσεις η επιχείρηση επιδιώκει να πετύχει «με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια».Αφενός να δημιουργήσει το αφήγημα της «καλής» επιχείρησης που δίνει δουλειά σε εργαζόμενους και αφετέρου να κάνει τον όποιο εργαζόμενο προσλαμβάνει να αισθάνεται υποχρεωμένος απέναντι της,να μη διεκδικεί το δίκιο του,να έχει σκυμμένο κεφάλι.
Οι όποιες προσλήψεις γίνονται κατα καιρούς από την επιχείρηση εκτός του ότι δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της παραγωγής,δεν φέρουν καθόλου κόστος στην μεγαλοεργοδοσία,καθώς το πλεόνασμα κερδών που προέρχεται από την υπεραξία και το ξεζούμισμα των εργαζομένων καλύπτουν και με το παραπάνω το όποιο μισθολογικό ή μη μισθολογικό κόστος.
Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά πως μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προσλαμβάνουν εργαζόμενους μέσω των απαράδεκτων και κακοπληρωμένων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ,ουσιαστικά με χρήματα των ίδιων των εργαζόμενων,απολαμβάνοντας πλήθος επιδοτήσεων και φοροελαφρύνσεων.
Εκτός αυτού το ότι δημιουργείται μια θέση εργασίας μέσα από κλήρωση,δείχνει ξεκάθαρα πλέον το μέλλον που μας ετοιμάζουν η μεγαλοεργοσία και οι κυβερνήσεις της.Πλέον η δουλειά με δικαιώματα και η ζωή μας θα μπαίνουν στη «λοτταρία» και όποιος από εμάς είναι ο τυχερός θα μπορεί να ζεί έστω με αυτά τα ψίχουλα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους,να οργανώσουμε την πάλη μας,να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα σε σύγκρουση με τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα