Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:30

Συνάντηση της Ανυπότακτης Κίνησης για το Master Plan του Λιμανιού Πρέβεζας

593 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/01/2021, 8:53 πμ | 0 σχόλια

 

 

Συνάντηση της δημοτικής κίνησης «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» με τον ναυτικό πράκτορα Βασίλη Σαρδελή και το Σωματείο Λιμενεργατών Πρέβεζας

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/1 μετά από αίτημα της δημοτικής κίνησης η οποία θέλησε να ενημερωθεί σχετικά με την πρόταση που κατέθεσαν για τη διαδικασία σύνταξης της τροποποίησης του Master Plan του λιμένα της Πρέβεζας, το «Σωματείο Λιμενεργατών Πρέβεζας», ο «ναυτικός πράκτορας Βασίλειος Σαρδελής», ο «Μεταφορικός Συνεταιρισμός Δ.Χ.Φ Αυτοκινήτων ν. Πρέβεζας, Η Νικόπολη ΣΥΝ Π.Ε», ο «Μεταφορικός Συνεταιρισμός Δ.Χ.Φ Αυτοκινήτων & Πρέβεζας Συν. Π.Ε» και το «Σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας , Ο Ανδρόνικος».

Τα μέλη της γραμματείας της δημοτικής κίνησης με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Κωστόγιαννη Ταξιάρχη άκουσαν με μεγάλη προσοχή την πρόταση που κατατέθηκε από τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό λιμένα. Εκφράσανε την αντίθεσή τους στην πολιτική κυβέρνησης – δήμου – ντόπιου τουριστικού κεφαλαίου που έχουν ως στόχο τη συρρίκνωση – εξαφάνιση του εμπορικού λιμένα. Επανέλαβαν τη πρότασή τους ότι ο δημόσιος λιμένας Πρέβεζας έπρεπε να αποτελείται από τον χώρο των επαγγελματιών αλιέων και το εμπορικό λιμάνι ενώ μια δημοτική μαρίνα θα μπορούσε να βρίσκεται στον χώρο προς το «Βαθύ».

Τα μέλη της γραμματείας της δημοτική κίνησης τόνισαν ότι τα λιμάνια, όπως και όλες οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, αποτελούν λαϊκή περιουσία και με αυτό το κριτήριο αντιπαλεύουν την υποταγή των πάντων στο κέρδος και αυτούς που υπηρετούν αυτή τη «γραμμή».

Με αυτό το κριτήριο θα κρίνουν την πρόταση που καταθέτουν οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον λιμένα και θα τοποθετηθούν στο δημοτικό συμβούλιο λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη πρότασή τους.

 

Στη συνάντηση συμμετείχε και μέλος της γραμματείας της περιφερειακής κίνησης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ».

 

Η γραμματεία της δημοτικής κίνησης

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα