Σάββατο, 20/04/2024 | 07:10

Πρόταση ψηφίσματος για το άνοιγμα των σχολείων και για τον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως

617 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/01/2021, 10:17 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

 

ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ»

  Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια πρέπει να λειτουργούν δια ζώσης.  Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντικαταστήσει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία.  Γα να ανοίξουν τα  δημοτικά σχολεία  και τα γυμνάσια με τη μεγαλύτερη  δυνατή ασφάλεια για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το σύνολο της κοινωνίας είναι επιβεβλημένη μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Καταδικάζουμε τη στάση του Υπουργείου Παιδείας που επιμένει να στοιβάζει τους μαθητές ακόμη και σε 27 μελή τμήματα (πχ το συγκρότημα του 2ου και 3ου Γυμνασίου, το 1ο και 2ο Λύκειο στην Πρέβεζα)  αυξάνοντας τον κίνδυνο έκθεσης στον ιό, μειώνοντας τις δυνατότητες μάθησης και στερώντας  προκλητικά  το δικαίωμα στην  εργασία χιλιάδων άνεργων εκπαιδευτικών.  

  Το διάστημα αυτό που τα σχολεία παραμένουν κλειστά η κυβέρνηση έχει καταδικάσει χιλιάδες φτωχούς μαθητές σε  μαθησιακό αποκλεισμό αφού αρκετοί δε διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο και πολλοί περισσότεροι δε διαθέτουν υπολογιστή υποχρεωνόμενοι να παρακολουθούν το μάθημα μέσω  κινητού (!!) τηλεφώνου. 

  Ταυτόχρονα το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει την κατάσταση του lock-down για να πραγματοποιήσει ένα σύνολο αντιλαϊκών  μεταρρυθμίσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζοντας τα προηγούμενα αντιδραστικά νομοθετήματα.

  Η Κυβέρνηση προχώρησε στην πρωτοφανή εξίσωση των πτυχίων των κολλεγίων  με αυτά των ΑΕΙ παρά την αντίδραση σύσσωμης της ακαδημαϊκής κοινότητας  και των επαγγελματικών επιμελητηρίων. 

  Θεσπίζει βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια με αποτέλεσμα να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των εισακτέων. Το επιχείρημα πως δήθεν με αυτόν τον τρόπο θέλει να εξασφαλίσει την ποιότητα των σπουδών είναι απολύτως υποκριτικό αφού δε θεσπίζεται αντίστοιχη ελάχιστη  βάση εισαγωγής στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είναι ολοφάνερο πως ο στόχος είναι να εξασφαλίσει πελατεία στου ιδιοκτήτες των κολλεγίων σε βάρος του μορφωτικού δικαιώματος της νέας γενιάς και επιβαρύνοντας με τεράστιο οικονομικό κόστος τις λαϊκές οικογένειες. 

  Η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης θα έχει τραγικές συνέπειες και θα οδηγήσει σε δραματική υποβάθμιση ή και σε κλείσιμο πολλά περιφερειακά πανεπιστήμια, ανάμεσα σε αυτά και το Χρηματοοικονομικό Τμήμα της Πρέβεζας με αρνητικότατες συνέπειες στην πνευματική, μορφωτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης μας.

   Η παιδεία της «αγοράς» και οι αντιδραστικές  αναδιαρθρώσεις για να εφαρμοστούν χρειάζονται ένα νέο «σπουδαστικό  της ασφάλειας» και για αυτό    ακριβώς το  λόγο η κυβέρνηση προχωρά στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας  με επιδίωξη τη τρομοκράτηση της νεολαίας και την καταστολή του φοιτητικού κινήματος.  

  Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ζητά την απόσυρση του απαράδεκτου αυτού νομοσχεδίου και διεκδικεί δωρεάν δημοκρατική δημόσια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες για όλον τον λαό. 

 

  

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα