Τρίτη, 16/04/2024 | 14:10

Πρέβεζα: Ξύπνησαν μνήμες από τον τραγικό θάνατο της Αγάπης

1182 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/01/2021, 2:35 μμ | 0 σχόλια

 

 

Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Πρέβεζας, ξύπνησαν μνήμες από τον τραγικό θάνατο της Αγάπης Στρατινάκη. Της φοιτήτριας που με το χαμόγελό της και την ευγένειά της είχε κερδίσει τη συμπάθεια και την εκτίμηση της κοινωνίας της Πρέβεζας.

Ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή η Αγάπη συγκλόνισε και σόκαρε την τοπική κοινωνία της Πρέβεζας, που δεν μπορούσε και δεν ήθελε να πιστέψει τον τραγικό τρόπο που έφυγε από τη ζωή το χαμογελαστό κορίτσι.

Την ενημέρωση στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας, έκανε ο προϊστάμενος του νομικού τμήματος Απόστολος Τάσσης.

Η Ενημέρωση του Απόστολου Τάσση: 

Προς ενημέρωση σας σαναφέρω ότι κατόπιν εκδίκασης της 20.4.2019 έφεσης (αριθμ κατ. ΕΦ52 23-04-2019) των 1. Εμμανουήλ Στρατινάκη του Ιωάννη κλπ, οικείων της Αγάπης Στρατινάκη που αφορούσε αγωγή τους για θανατηφόρο ατύχημα στην οδό Σπηλιάδου το έτος 2007 εναντίον του Δήμου, του ΛΤ (και της ΔΕΥΠ σε πρώτο βαθμό) και με την οποία ζητούνταν η επιδίκαση αποζημίωσης συνολικού ύψους 600.00 ευρώ, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ 208/2020 απόφαση του διοικητικού εφετείου Ιωαννίνων, η οποία δεχόμενη τους ισχυρισμούς μας απέρριψε την αγωγή εναντίον μας, υποχρέωσε όμως το Ελληνικ΄λο δημόσιο να καταβάλει υψηλή αποζημίωση.

Η Ευθύνη σύμφωνα με την αγωγή συνίστατο στο ότι είχαν γίνει εργασίες επί της Σπηλιάδου “(Τράπεζα Μιλένιουμ) από τη ΔΕΥΑΠ χωρίς να τοποθετηθεί σήμανση και άρα, ευθύνονταν η ΔΕΥΑΠ, ο δήμος και το Λ.Τ.

Το Διοικητικό εφετείο Ιωαννίνων αφού από τον πρώτο ήδη βαθμό είχε δεχθεί τους ισχυρισμούς μας και είχε απορρίψει την αγωγή ως προς τον δήμο, απάλλαξε από τη σχετική υποχρέωση και το ΛΤ βασιζόμενο (και αντιγράφοντας το ολόκληρο στην απόφαση) στο αριθμ 5/2008 ‘εγγραφο του τότε προέδρου του ΛΤ ο οποίος με εντελώς ανοίκιες εκφράσεις ανέφερε:

“Προς το Λιμεναρχείο Πρέβεζας”

Κατά πάγια τακτικ΄λη μας ποτέ δεν χορηγούμε άδεια κατάληψης τμήματος οδοστρώματος κάδων απόρριψης οικοδομικών υλικών. Όπως γνωρίζετε φυσικά και δεν έχουμε εκδώσει άδεια κατάληψης οδοστρώματος για την τοποθέτηση τέτοιου κάδου επί της οδού Σπηλιάδου, πολύ δε περισσότερο για τομή του οδοστρώματος.

Σε κάθε περίπτωση δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για την αστυνόμευση του χώρου ευθύνης και αρμοδιότητάς μας, όταν οι ανωτέρω πράξεις και εργασίες τελούνται ακριβώς μπροστά από το Λιμεναρχείο, με την ανοχή σας την 9.12.2007 κι εσείς υποβάλλατε αίτημα την 28.12.2007. Τέλος Διαμαρτυρόμαστε διότι σχεδόν ποτέ δεν ζητείται από εμάς άδεια για οπποιαδήποτε εργασία επιχειρείται από τις υπηρεσίες του Δήμου στο χώρο ευθύνης μας, το δε Λιμεναρχείο όποτε απευθυνόμαστε είτε δηλώνει άγνοια, είτε δηλώνει ότι ενημερώνεται από εμάς για την τέλεση των εργασιών αυτών. Εν όψει της κατάστασης που δημιουργείται σας παρακαλούμε να εντίνετε τα μέτρα τάξης στον παραλιακό πεζόδρομο ο οποίος έχει μετατραπεί σε λεωφόρο πριν να έχουμε τροχαίο ατύχημα και αναζητούμε στη συνέχεια τον υπαίτιο…”

 

Το δικαστήριο λοιπόν δέχθηκε από τον τόνο και το περιεχόμενο του εγγράφου ότι καμία ευθύνη δεν βάρυνε το ΛΤ αφού είχε κάνει ότι μπορούσε και το απάλλαξε από την ευθύνη.

Η υπόθεση αυτή εξακολουθεί να είναι επίδικη επί 13 χρόνια ενώ θα συνεχιστεί προφανώς ενώπιον του ΣΤΕ μετά από αναίρεση που θα ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο. Πριν από την υπό κρίση αγωγή, ασκήθηκε άλλη στα αστικά δικαστήρια, επί της οποίας εκδόθηκε τελεσίδικη απόφαση από το Εφετείο Αθηνών η οποία υποχρεώνει τη ΔΕΥΑΠ να καταβάλλει αποζημίωση ψυχικής οδύνης στους συγγενείς, στην περίπτωση όμως που ο αρχικός υπόχρεος, προκαταβάλλει αυτή στους κληρονόμους της θανούσας. Επειδή η επικινδυνότητα για την επιβολή αστικών και ποινικών κυρώσεων σε ανάλογες περιπτώσεις είναι προφανής, σας ενημερώνουμε και παρακαλούμε όπως ενημερωθούν τα αρμόδια τμήματα  του Δήμου για την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

 

Η οικογένεια της αδικοχαμένης Αγάπης που ζητά δικαίωση

Η οικογένεια της αδικοχαμένης Αγάπης Στρατινάκη, που ζητά δικαίωση για τον θάνατο του παιδιού της 13-14 χρόνια μετά, θα της επιδοθεί αποζημίωση, αφού εκδικαστεί η υπόθεση από το Συμβούλιο της επικρατείας που μπορεί να έχει χρονική διλάρκεια τριών ετών και άλλα περίπου 5 έτη που θα κάνει να πληρώσει το Ελληνικό δημόσιο. Τραγικό, αλλά Ελληνικό. Η δικαίωση της οικογένειας είναι πολύ πιθανό να έρθει …21 χρόνια μετά τον θάνατο της Αγάπης!

 

Ατύχημα και πρόσφατα κατά την τοποθέτηση οπτικών ινών στην Πρέβεζα!

Τόσο από τον Δικηγόρο Απόστολο Τάσση, όσο και από την ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” δόθηκε έμφαση στην προσοχή και στην εποπτεία που πρέπει να υπάρχει κατά την εκτέλεση έργων. Μάλιστα πρόσφατα κατά την τοποθέτηση οπτικών ινών έλαβε χώρα ατύχημα, ευτυχώς όχι πολύ σοβαρό!

Η “Ανάπτυξη Τώρα” με τον Γιώργο Νίτσα και τους δημοτικούς της συμβούλους δίνει μάχες για το θέμα!

Η αλήθεια είναι η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” δια του επικεφαλής της Γιώργου Νίτσα και των Δημοτικών της συμβούλων Αναστάσιου Αμάραντου, Ιωσήφ Στύλλου, Γιώργου Ντόντη, Νίκου Λουφέκη, έφερε το θέμα του τρόπου εκτέλεσης των έργων και σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, ενώ η ξεκάθαρη θέση της για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι διαχρονική, σε όλες τις δημοτικές αρχές. Η “Ανάπτυξη Τώρα” έχει εκφράσει τις ενστάσεις για τον τρόπο εκτέλεσης των έργων που εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων, δίνει έμφαση στις σημάνσεις που πρέπει να υπάρχουν αλλά και στην εποπτεία από τον δήμο κατά την εκτέλεση των έργων.

Η φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα