Πέμπτη, 16/09/2021 | 12:02

Κυβέρνηση: Τα σχολεία όλων των βαθμίδων ανοίγουν 11 Γενάρη

115 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/01/2021, 12:26 μμ | 0 σχόλια

 

Από τα σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου. Η κίνηση που έκανε χθες ο Πρωθυπουργός ήταν προληπτική. Έχοντας υπόψη την εξέλιξη των κρουσμάτων και την υγειονομική κατάσταση της χώρας αποφασίστηκε να ζητήσουμε από όλους τους Έλληνες να μείνουν στο σπίτι αυτήν την εβδομάδα ώστε να ρίξουμε ακόμη περισσότερο το επιδημιολογικό φορτίο και να ανοίξουν τα σχολεία μας με ασφάλεια. 

Τα σχολεία μας θα ανοίξουν 11 Ιανουαρίου.  Όλες οι βαθμίδες. Και είναι προφανές ότι με την κίνηση αυτή της Κυβέρνησης διευκολύνονται και οι ειδικοί της Επιτροπής στις αποφάσεις τους. Γιατί είναι πραγματικά δύσκολο 4 του μηνός να ξέρει κανείς τι θα συμβαίνει στις 11. Έχουμε, όμως, πάρει μέτρα από σήμερα, τα οποία είναι αρκετά πιο αυστηρά και  κάνουμε στους πολίτες να τα τηρήσουν.

Τα σχολεία μας θα ανοίξουν με ασφάλεια στις 11 Ιανουαρίου και σιγά σιγά θα δούμε, με βάση την κατάσταση που θα επικρατεί στη χώρα, γύρω στις 9-10  Ιανουαρίου, και μετά τις 11 θα δούμε πώς θα πάμε στις υπόλοιπες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Αν επιτρέπει, δηλαδή, η κατάσταση περαιτέρω άνοιγμα ή αν θα τα αφήσουμε πιο πίσω. Τότε, ναι, θα κριθούν οι υπόλοιποι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Είναι σαφές ότι θα πάμε βήμα βήμα, Είναι επίσης σαφές ότι οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν για αυτήν την εβδομάδα  θα επανέλθουν στις 11 του μήνα, δηλαδή click away και κάποιες βασικές υπηρεσίες που είχαν ανοίξει. Σιγά σιγά θα πάμε και στους άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Αρκεί  όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα