Παρασκευή, 19/04/2024 | 06:52

ΗΠΑ: Ο Τραμπ και οι οπαδοί του απειλή για τη δημοκρατία- Βεβήλωσαν το Καπιτώλιο

596 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/01/2021, 11:08 μμ | 0 σχόλια

 

 

Μετά από ένα ξεκάθαρο εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε τα μεγαλύτερα φασιστοειδή, ούτε οι μεγαλύτεροι παράφρονες, δεν θα συμπεριφερόντουσαν όπως συμπεριφέρθηκαν ο Τράμπ και οι οπαδοί του. Μιλάμε για πρωτοφανή γεγονότα, για τριτοκοσμικές καταστάσεις, που κάθε άλλο παρά την ισχυρότερη χώρα του κόσμου θυμίζουν.

Η λέξη αξιοπρέπεια ακόμα στην ήττα φαίνεται ότι είναι άγνωστη λέξη για τον Τραμπ και τα πρόβατά του…

Οι οπαδοί του μπούκαραν στο Καπιτώλιο, στην καρδιά της δημοκρατίας των ΗΠΑ, η επικύρωση του αποτελέσματος σταμάτησε (αφού και ο Μάικ Πενς του γύρισε την πλάτη), τα όπλα βγήκαν, υπάρχουν τραυματίες αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο δεν ζητάει από τους (οπλισμένους) διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το χώρο, αλλά μέσω twitter τους ζήτησε απλά να είναι ειρηνικοί!

 

Ήταν ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ που έβαλε τη φωτιά. Εκείνος που κάλεσε τους οπαδούς του σε συγκέντρωση στην Ουάσινγκτον την ημέρα που θα επικυρώνονταν τα αποτελέσματα των εκλογών, εκείνος που με μια εμπρηστική ομιλία τους κάλεσε να κάνουν πορεία στο Καπιπώλιο για να πιέσουν τους Ρεπουμπλικάνους μέλη του Κογκρέσου να αντιταχθούν στην επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Και ενώ εκείνοι έκαναν ό,τι τους ζήτησε, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, δημιουργώντας πρωτοφανείς εικόνες ντροπής, ο Ντόναλντ Τραμπ τους… κοιτά από τη σιγουριά του Λευκού Οίκου. Και μέσω twitter, ο αρχηγός του κράτους, μάλλον τους απολαμβάνει να προκαλούν χάος, να ποδοπατούν τη Δημοκρατία. Δεν τους ζήτησε να φύγουν. Τους ζήτησε μόνο να είναι ειρηνικοί και να μην τα βάλουν με την αστυνομία…

 

«Στηρίξτε την αστυνομία του Καπιτωλίου και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Είναι στο πλευρό της χώρας μας. Παραμείνετε ειρηνικοί!», ήταν το πρώτο tweet του Ντόναλντ Τραμπ.

Και ακολούθησε το: «Ζητάω από όλους στο Καπιτώλιο να μείνουν ειρηνικοί. Όχι βία. Θυμηθείτε, ΕΜΕΙΣ είμαστε το κόμμα του Νόμου και της Τάξης – Σεβαστείτε το νόμο και τους σπουδαίους άνδρες και γυναίκες με τις μπλε στολές. Σας ευχαριστώ».

Ντόναλντ Τραμπ κατά Μάικ Πενς

Με τον αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς, να αρνείται να συμμετάσχει στα καραγκιοζιλίκια του προέδρου των ΗΠΑ, ήταν θέμα χρόνο ο Ντόναλντ Τραμπ να του επιτεθεί. Το έκανε, κι αυτό, μέσω twitter.

«Ο Μάικ Πενς δεν είχε το κουράγιο να κάνει αυτό που έπρεπε να έχει γίνει για να προστατευτεί η χώρα μας και το Σύνταγμά μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολιτείες να επικυρώσουν διορθωμένα δεδομένα, ότι τα ψευδή ή ανακριβή, τα οποία τους έχουν ζητήσει να επικυρώσουν. Οι ΗΠΑ απαιτούν την αλήθεια», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε επιτεθεί και στους στους εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς, αποκαλώντας  τους “αδύναμους” και “αξιολύπητους”.

 

«Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές», είχε πει μιλώντας στη συγκέντρωση των οπαδών του στην Ουάσινγκτον. Είχε επίσης πει ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας τις αναπόδεικτες κατηγορίες για εκτεταμένη εκλογική νοθεία.

«Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κοντά στον Λευκό Οίκο

«Θα σταματήσουμε την κλοπή. Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως», επέμεινε.

Πέντε αστυνομικοί έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο που ποδοπατήθηκαν ο ένας εκ των οποίων σοβαρά, ενώ διακομίστηκε και λευκή γυναίκα που πυροβολήθηκε.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα