Τρίτη, 12/12/2023 | 00:39

Απάτη με «καταθέσεις» χρημάτων – Στέλνουν πλαστά καταθετήρια τραπεζών

528 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/01/2021, 11:06 πμ | 0 σχόλια

 

 

Με πλαστά καταθετήρια και υποτιθέμενα μηνύματα τραπεζών προσπαθούν να πείσουν επιτήδειοι διάφορους επιχειρηματίες, ώστε να τους αποσπάσουν χρήματα.

Επικοινωνούν με τους επιχειρηματίες, εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για αγορά προϊόντων, ζητούν αριθμούς τραπέζης ώστε να καταθέσουν το αντίτιμο για την υποτιθέμενη αγορά τους, καλλιεργούν εμπιστοσύνη με τον επιχειρηματία και στη συνέχεια διατείνονται ότι «κατά λάθος» κατέβαλαν υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς των επιχειρηματιών και τα ζητούν πίσω. Δεν διστάζουν να τους αποστείλουν πλαστά καταθετήρια, αλλά και πλαστά μηνύματα τραπεζών, ώστε να τους πείσουν ότι πραγματοποιήθηκε κατάθεση στον λογαριασμό τους.

Αυτό συνέβη σε Κρητικό επιχειρηματία, ο οποίος είχε βάλει αγγελία για πώληση λαδιού. Άτομο που του συστήθηκε με το όνομα «Δημήτρης» επικοινώνησε μαζί του, καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου που είχε βάλει ο ίδιος στην αγγελία του. Ο «Δημήτρης» εξέφρασε την επιθυμία του για αγορά λαδιού και ζήτησε απ’ τον επιχειρηματία μία τιμή για την ποσότητα που επιθυμούσε. Ο επιχειρηματίας ζήτησε το ποσό των 230 ευρώ και απέστειλε έναν λογαριασμό τραπέζης, ώστε να πιστωθεί το αντίτιμο.

Το πλαστό καταθετήριο

«Ξαφνικά μου στέλνει ένα καταθετήριο, στο οποίο αναγραφόταν ότι πιστώθηκε στον λογαριασμό μου το ποσό των 2.300 ευρώ. Μετά από λίγη ώρα, χτυπάει το τηλέφωνό μου και ο “Δημήτρης” άρχισε να μου λέει πανικόβλητος ότι, αντί για 230 ευρώ, πίστωσε 2.300 ευρώ “κατά λάθος” και με παρακαλούσε να του τα επιστρέψω. Μου έλεγε “σε παρακαλώ, βάλ’ τα πίσω, διότι θα με σκοτώσει η γυναίκα μου. Πρέπει να πληρωθεί το ρεύμα”. Εγώ του απάντησα “πολύ ευχαρίστως”, ωστόσο τα χρήματα δεν έχουν φανεί ακόμα στον λογαριασμό μου, καθώς εγώ έχω Εθνική Τράπεζα, ενώ εκείνος Attica, και συνήθως οι συναλλαγές μέσω διαφορετικών τραπεζών φαίνονται μετά από δύο μέρες» περιγράφει ο επιχειρηματίας.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα