Πέμπτη, 28/03/2024 | 11:23

Ανοίγει το λιανεμπόριο με “click away” και “click in shop”

574 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/01/2021, 9:44 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Την ώρα που το lockdown συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, πλέον όλο το ενδιαφέρον έχει στραφεί στις αυριανές εισηγήσεις της ομάδας των ειδικών, οι οποίοι αναμένεται να πουν «ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι το άνοιγμα της αγοράς να γίνει από Δευτέρα με την εφαρμογή click in shop για την ένδυση, την υπόδηση και τα κοσμήματα, και με click away για όλους τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου, εκτός ίσως για τις περιοχές που έχουν τεθεί σε αυστηρή επιτήρηση, καθώς υπάρχει φόβος για αύξηση των κρουσμάτων.

Όσον αφορά στα εμπορικά κέντρα, πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ανέφεραν πως όπου υπάρχει δυνατότητα παραλαβής εκτός θα γίνεται παραλαβή εκτός και όπου δεν υπάρχει δυνατότητα θα εφαρμόζεται παραλαβή click in shop, δηλαδή εντός του καταστήματος, πάντα βέβαια με τους περιορισμούς για τα άτομα βάσει τετραγωνικών, ενώ θα υπάρχει αναρτημένη λίστα των ραντεβού, τα οποία θα κλείνονται είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά.

Την ίδια στιγμή, δύσκολα φαίνεται πως θα δοθεί θετική εισήγηση για τα γυμνάσια και τα λύκεια για την προσεχή εβδομάδα. Οι λοιμωξιολόγοι τα τελευταία 24ωρα αναφέρουν πως ένα μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι εφικτό, ωστόσο διαφωνούν στο να ανοίξει παράλληλα και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως ένα παράλληλο άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς θα επιδεινώσει την κατάσταση. Με δεδομένο μάλιστα πως τα πράγματα στην Αττική δεν δείχνουν θετικά αυτή την περίοδο όσον αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού, σημείωναν πως ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν καταστροφικό. Έτσι έδωσαν από χθες το στίγμα για τη 18η Ιανουαρίου, δείχνοντας πως στο δίλημμα «λιανεμπόριο ή γυμνάσια και λύκεια» συγκλίνουν υπέρ του πρώτου.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα