Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:04

Voucher 200 ευρώ για μαθητές & φοιτητές για αγορά tablet, laptop ή υπολογιστή – Τα κριτήρια

810 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/12/2020, 12:23 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της επιταγής των 200 ευρώ. Το κονδύλι είναι ύψους 112 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά 560.000 νέους.

Με ένα κοινό δελτίο τύπου τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι προκειμένου να ενισχυθεί η τηλεκπαίδευση, παρέχει κονδύλι 112 εκατομμυρίων ευρώ σε μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το νέο πρόγραμμα, εξασφαλίζει επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Ποιους αφορά

Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος της συνολικότερης στρατηγικής μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην παιδεία, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις για τη ριζική αναβάθμιση των δημόσιων δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων, την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών και την αναβάθμιση της σύνδεσής τους με το διαδίκτυο, προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών για τη χρήση ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων, και τη δημιουργία εκτεταμένου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών. Η συμμετοχή στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης πρέπει να αφορά κάθε νέο και νέα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δρομολογεί την ψήφιση Διάταξης Νόμου αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με την οποία την υλοποίησή του θα αναλάβει η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.», που θα αναπτύξει μία εξειδικευμένη πλατφόρμα.

ΠΗΓΗ: newsit.gr-φωτό: real.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα