Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:25

Την Παρασκευή ο οδικός χάρτης για την έξοδο από το lockdown

686 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/12/2020, 1:19 μμ | 0 σχόλια

 

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον οδικό χάρτη που θα ακολουθήσει η χώρα μας για την έξοδο από το lockdown.

Τόσο η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων όσο και ο πρωθυπουργός είναι προβληματισμένοι λόγω του αριθμού των κρουσμάτων, που παραμένει υψηλός παρά την τέταρτη εβδομάδα lockdown που διανύουμε.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι χθες καταμετρήθηκαν 2.199 κρούσματα και 111 θάνατοι με 596 ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Άλλωστε σημαντικό κριτήριο για την άρση του lockdown είναι και η πίεση που ασκείται στο σύστημα Υγείας.

 

Έτσι, σύμφωνα και με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, όλα δείχνουν πως το lockdown δεν θα αρθεί στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά θα παραταθεί ίσως για τις 14 του μηνός.

Πάντως ο σχεδιασμός που εξετάζεται προβλέπει σταδιακό άνοιγμα, πάντα ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων.

Σχολεία από το νέο έτος

Όσον αφορά στα σχολεία, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί κάτι επίσημα, ωστόσο, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία από τον νέο χρόνο. Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εμφανίζεται διχασμένη ως προς το άνοιγμα των εκπαιδευτικών μονάδων.

Όπως είπε χθες ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπάρχει διχογνωμία στην επιτροπή, που δεν πρόκειται να επιλυθεί μέχρι και την Παρασκευή, όταν θα ληφθεί η τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι στην εκπαίδευση. Εκφράζοντας την πεποίθησή του, ο καθηγητής τόνισε ότι «το μόνο που μένει να φανεί είναι αν θα πάμε για τις 14 Δεκεμβρίου στα Δημοτικά, αλλά το πιο πιθανό είναι να ανοίξουν μετά τις γιορτές και τα Δημοτικά, μαζί με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Κλειστή η εστίαση – Ρεβεγιόν με SMS

Δύσκολα είναι τα πράγματα στην εστίαση, καθώς, όπως φαίνεται, οι επιχειρήσεις αυτές θα παραμείνουν 

κλειστές αφού υπάρχει ο φόβος ότι η αύξηση της κινητικότητας μπορεί να συμβάλει στη διασπορά του κορωνοϊού.

Τέλος, όσον αφορά στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να παραμείνουν οι απαγορεύσεις μετακινήσεων εκτός νομού διαμονής, των συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων, ενώ παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα παραμείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα εκτός από τα φαρμακεία.

Γρίφος παραμένει ο περιορισμός των εσωτερικών μετακινήσεων από «σπίτι σε σπίτι», καθώς είτε θα παραμείνει η αποστολή SMS στο 13033 για τις εσωτερικές μετακινήσεις με εξαίρεση τον προορισμό σε φαρμακείο ή νοσοκομείο τις νυχτερινές ώρες, είτε η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00, όπως και κατά τη διάρκεια του απαγορευτικού.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα