Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:31

Στα λευκά η Νέα Υόρκη – Χιονοθύελλα έπληξε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ

679 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/12/2020, 12:06 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η Νέα Υόρκη ξύπνησε σήμερα κάτω από ένα παχύ στρώμα χιονιού –εγγύηση για επικό χιονοπόλεμο στο Σέντραλ Παρκ– μετά τη χιονοθύελλα που έσπειρε το χάος στις βορειοανατολικές ΗΠΑ και χάλασε ακόμη περισσότερο τη διάθεση των εστιατόρων.

Η χιονοθύελλα έπληξε πολλές Πολιτείες επί 24 ώρες, όμως τα σύννεφα διαλύονταν σταδιακά από σήμερα το μεσημέρι. Σε ορισμένες περιοχές, στα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκη, το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο. Στις περισσότερες μεγάλες πόλεις όμως δεν ξεπερνούσε τα 10 με 20 εκατοστά.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι περισσότεροι σε κάποιο από τα χιλιάδες τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Οι αμερικανικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η θύελλα δεν επηρεάζει τη διανομή των εμβολίων για την Covid-19 που ξεκίνησε από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Seth Wenig/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.
People walk by the skyline of New York City in West New YorkSeth Wenig/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Στη Νέα Υόρκη, τα εκχιονιστικά άνοιγαν τις λεωφόρους της πόλης ενώ θυρωροί και επιστάτες κτιρίων καθάριζαν τα πεζοδρόμια. Στο Σέντραλ Παρκ, τον πνεύμονα του Μανχάταν, από νωρίς το πρωί κάποιοι τολμηροί βγήκαν να κάνουν… σκι, επωφελούμενοι από το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και μια πενταετία που πέφτει τόσο χιόνι στην πόλη.

Mark Lennihan/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved
Weather New YorkMark Lennihan/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

«Είναι κάτι το μαγικό. Σηκώνομαι, διασχίζω τον δρόμο και κάνω σκι», είπε ο Πολ Χουζάρσκι.

Mark Lennihan/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved
Weather New YorkMark Lennihan/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Τα περισσότερα παιδιά πάντως αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι: τα σχολεία τους είναι κλειστά, αλλά η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται κανονικά.

Για τους εστιάτορες επίσης, η κακοκαιρία δεν θα πρέπει να συνεχιστεί. Λόγω της χιονόπτωσης ο δήμος απαγόρευσε προσωρινά και το σερβίρισμα των πελατών σε εξωτερικούς χώρους. «Είναι άλλο ένα πισωγύρισμα» είπε ο Φνου Ντέντι, διευθυντής σε ένα ιαπωνικό εστιατόριο του Άπερ Γουέστ Σάιντ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα