Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:12

Πρέβεζα: Κάποιοι κίνησαν “γη και ουρανό” για να έχουμε θετικές εξελίξεις στο νοσοκομείο

801 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/12/2020, 5:14 μμ | 0 σχόλια

 

 

Η αλήθεια και πρέπει να λέγεται αλλά και πρέπει να γράφεται.

Ήταν σαφέστατα χαρμόσυνη η είδηση της Χρηματοδότησης του υπάρχοντος νοσοκομείου με 570 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου και επίσης χαρμόσυνο ήταν το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου που έδειξε το στόχο για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα και φυσικά καθοριστική είναι η συμβολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη ο οποίος μάλιστα δεσμεύτηκε και για περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου Πρέβεζας.

Και για το ζήτημα του νέου νοσοκομείου Πρέβεζας και για τη στήριξη του υπάρχοντος  κάποιοι δε δίστασαν να συγκρουστούν με εκπροσώπους φορέων της περιοχής μας. Οι ίδιοι έθεταν μετ’ επιτάσεως το ζήτημα για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, παρουσία όλων των αιρετών και των αρμόδιων φορέων της περιοχής μας.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους αυτοί οι “κάποιοι”  είναι η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” με επικεφαλής τον Γιώργο Νίτσα και τους Δημοτικούς συμβούλους Αναστάσιο Αμάραντο, Γιώργο Ντόντη, Ιωσήφ Στύλλο και Νίκο Λουφέκη. Η “Ανάπτυξη Τώρα” λοιπόν , κίνησε -τρόπον τινά γη και ουρανό σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου για να γίνει η συζήτηση για το νοσοκομείο Πρέβεζας στο Δημοτικό συμβούλιο παρουσία όλων των φορέων. Και η δημοτική αρχή του Γεωργάκου καθυστερούσε και δεν έφερνε το θέμα προς συζήτηση, όπως δεν έχει φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και άλλα ζητήματα που έχει θέσει και ζητήσει η “Ανάπτυξη Τώρα”  να γίνουν συνεδριάσεις παρουσία όλων των φορέων, ζητήματα όπως η σύνδεση της περιοχής μας με τους μεγάλους οδικούς άξονες αλλά και η Πανεπιστημιακά σχολή που υπάρχει στην Πρέβεζα.

Τελικά ύστερα από την πίεση και των Μέσων Ενημέρωσης η δημοτική αρχή Γεωργάκου αναγκάστηκε και έφερε προς συζήτηση τσο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας τον Οκτώβρη του 2020 το ζήτημα του νοσοκομείου Πρέβεζας. Μια συνεδριάση που είχε έντονες τοποθετήσεις αλλά και αντιπαραθέσεις. Η “Ανάπτυξη Τώρα” κατάφερε λοιπόν να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα, κατάφερε να ταρακουνήσει τους πάντες και έκανε καλό στους δημότες Πρέβεζας και στους πολίτες του νομού Πρέβεζας, από τη στιγμή που η δημοτική αρχή Γεωργάκου απουσιάζει από τέτοιες δυναμικές παρεμβάσεις προς όφελος του συνόλου των δημοτών Πρέβεζας. Και ίσως… να έπαιξε ρόλο και στο να βγει αυτό το γενναίο κονδύλι από την Περιφέρεια Ηπείρου για το υπάρχον νοσοκομείο Πρέβεζας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αντί η Δημοτική αρχή να πασχίζει για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, η “Ανάπτυξη Τώρα” είναι αυτή που διαδραματίζει το συγκεκριμένο ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. Πρωταγωνίστρια η “Ανάπτυξη Τώρα” λες και αυτή είναι δημοτική αρχή Πρέβεζας, ενώ αντίθετα η δημοτική αρχή Γεωργάκου, μοιάζει κουρασμένη, σαστισμένη, νωχελική και πολιτικά ανεπαρκής.

 

 

Για τη νυν δημοτική αρχή Πρέβεζας πλέον είναι ξεκάθαρα τα πράγματα στη συντριπτικότατη πλειοψηφία των δημοτών Πρέβεζας. Είναι μια δημοτική αρχή ανήμπορη να δώσει λύσεις ούτε στα βασικά, ούτε στα στοιχειώδη ζητήματα του τόπου. Το ψάρι σαφέστατα βρωμάει από το κεφάλι και η πολιτική ανεπάρκεια του Γεωργάκου παρασέρνει και όλους τους υπόλοιπους στη διοίκηση του δήμου. Μια δημοτική αρχή δίχως αρχή, δίχως τέλος, δίχως συνοχή, μια δημοτική αρχή που πάει την Πρέβεζα πολλά χρόνια πίσω.

Για να μη βιώσει περαιτέρω υπανάπτυξη ο Δήμος Πρέβεζας, έστω και αναγκαστικά ας φέρει η δημοτική αρχή του Γεωργάκου  προς συζήτηση και άλλα ζωτικής σημασίας ζητήματα που έχει θέσει η ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” παρουσία όλων των φορέων. Την Τριτοβάθμια εκπαίδευση με το Πανεπιστημιακό τμήμα Χρηματοικονομικής και λογιστικής και το ζήτημα της σύνδεσης της περιοχής μας με τους μεγάλους οδικούς άξονες. Έστω κι αναγκαστικά.

Ξαναλέμε μπράβο στην Περιφέρεια Ηπείρου, τον Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Στράτο Ιωάννου, αξίζει όμως να αποδώσουμε τα εύσημα και στην Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” που έβαλε με θέρμη, λειτούργησε με θέρμη προς όφελος των δημοτών Πρέβεζας για το ζήτημα του νοσοκομείου. Με την ίδια θέρμη χειρίζεται και τα άλλα ζωτικής σημασίας ζητήματα και μακάρι ο Γεωργάκος και οι υπόλοιποι της δημοτικής αρχής να παραδειγματιστούν.

 

Η πρώτη φωτό είναι του atpreveza.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα