Σάββατο, 20/04/2024 | 13:38

Πρέβεζα: Ερωτηματικά για τις εκταφές στο κοιμητήριο

866 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/12/2020, 2:30 μμ | 0 σχόλια

 

 

Έχουμε δει τραγελαδική αντιμετώπιση του ζητήματος από την αρχή, από τη δημοτική αρχή Γεωργάκου. Προσπάθησε στη συνέχεια να τα … “Μαζέψει” με νέες ανακοινώσεις κλπ.

Η ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση βρέθηκε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στο κοιμητήριο Πρέβεζας, ύστερα από διαμαρτυρία συμπολίτισσας.

Στόχος του συγκεκριμένου δημοσιεύματος δεν είναι να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα στο κοιμητήριο Πρέβεζας που δεδομένα υπάρχουν στο κοιμητήριο Πρέβεζας, στόχος είναι να προλάβουμε χειρότερες καταστάσεις που μας εκθέτουν συνολικά ως κοινωνία.

Έχει ο Δήμος Πρέβεζας υπεύθυνο στο κοιμητήριο Πρέβεζας κάποιον κύριο, έχουν γίνει καταγγελίες επώνυμα στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, ότι πέρα από τα χρήματα που παίρνουν εργαζόμενοι στο δήμο Πρέβεζας ακόμα και κατά την τέλεση της εκταφής έχουν ζητηθεί χρήματα από τους συγγενείς. Σκεφθείτε την κατάσταση, να θάβει κανείς δικό του άνθρωπο κι εκείνη τη στιγμή να του ζητούν χρήματα. Για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει θέσει στο δημοτικό συμβούλιο η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα”, απάντηση από τον Γεωργάκο και τη δημοτική αρχή, δεν έχει δοθεί.

Ας μείνουμε όμως στο συμβάν της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2020. Μια συμπολίτισσα είχε τρεις τάφους, συμφώνησε με τον δήμο να βοηθήσει την κατάσταση, να είναι συνεργάσιμη, μάλιστα συναινετικά υπέγραψε τα υλικά μετά την εκταφή να παραχωρηθούν στο δήμο Πρέβεζας.

Ξαφνικά, ανακαλύπτουμε ότι τα μάρμαρα, οι σταυροί κλπ, από μνήμα, τα έχει πάρει υπάλληλος του κοιμητηρίου, τα έχει φορτώσει απλά δεν μπορούσε να μας δείξει τι τα έκανα, γιατί το όχημα στο οποίο τα φόρτωσε ήταν στο… συνεργείο!

Ο υπάλληλος για να κάνει την εκταφή σε δύο τάφους -πέρα από τα χρήματα που παίρνει από το δήμο, πήρε από 50 ευρώ για κάθε εκταφή, δηλαδή σύνολο 100 ευρώ.

Δεν πληρώνει ο δήμος για τις εκταφές; Πληρώνουν οι δημότες; Δεν πληρώνεται ο υπάλληλος από τον δήμο και ζητά χρήματα από τους δημότες που κάνουν εκταφές; Τι αακριβώς συμβαίνει;

Τα υλικά από τα μνήματα που γίνονται εκταφές που πηγαίνουν; Υπάρχει αποθηκευτικός χώρος από τον δήμο Πρέβεζας, ή τα πηγαίνουν όπου θέλουν οι υπάλληλοι του κοιητηρίου ;

Κάποιοα ερωτήματα θέτουμε και θα ήταν χρήσιμο να λάβουμε απαντήσεις…

Σπύρος Πλέουρας

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα