Τρίτη, 23/04/2024 | 15:53

Πρέβεζα: Ερωτηματικά για την διακοπή άδειας ασθενούς από την επιτροπή του ΙΚΑ Άρτας

784 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/12/2020, 2:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ερωτηματικά δημιουργεί η απόφαση της επιτροπής του ΙΚΑ Άρτας να “κόψει” το επίδομα αναρρωτικής αδείας ασθενούς. Ο συμπολίτης μας είχε ένα τροχαίο ατύχημα το καλοκαίρι του 2020 και συγκεκριμένα την 12η του Ιούλη.

Του παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα στο δεξί του χέρι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί μέχρι και σήμερα. Συγκεκριμένα ο συμπολίτης μας χειρουργήθηκε λόγω κατάγματος κεφαλής βραχιωνίου στο δεξί του χέρι.

Ο συμπολίτης μας δεν παρέστη για να εξεταστεί από τη συγκεκριμένη επιτροπή, η οποία του ζήτησε να στείλει… με email ακτινογραφία.

Πράγματι, εστάλη η ακτινογραφία και η επιτροπή πήρε αυτή την απόφαση που προκαλεί ερωτηματικά.

Ο συμπολίτης μας επικοινώνησε με τον γιατρό του, μη μπορώντας να πιστέψει την απόφαση που έλαβε η επιτροπή του ΙΚΑ Άρτας και ο γιατρός του του εξήγησε ότι μπορεί πλέον τα οστά του χεριού να είναι στη σωστή πλευρά, ωστόσο είναι αδύνατο να μπορέσει να εργαστεί, εάν δεν παρέλθει ένα χρονικό διάστημα περίπιου 3-4 μηνών ακόμη.

Σε έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να εργαστεί, είναι τόσο χρονικό διάστημα άνεργος, η επιτροπή του ΙΚΑ Άρτας να του κόβει και την πενιχρή οικονομική βοήθεια από το επίδομα της αναρρωτικής αδείας, είναι τουλάχιστον απίστευτο, από τη στιγμή που και ο γιατρός του διαβεβαιώνει ότι δεν είναι σε θέση να εργαστεί.

Είμαστε στη διάθεση της επιτροπής του ΙΚΑ Άρτας να δώσουμε τα στοιχεία του ασθενούς και τους καλούμε να ανακαλέσουν αυτή την άστοχη απόφασή τους.

Σπύρος Πλέουρας 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα