Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:09

Πρέβεζα: “Βράζει” η κοινωνία με τη δημοτική αρχή Γεωργάκου για τη χρήση των τάφων

1040 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/12/2020, 7:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

Την πολιτική ανεπάρκεια και την πολιτική ανυπαρξία του σημερινού δημάρχου Πρέβεζας κ. Γεωργάκου και της σημερινής δημοτικής αρχής, υπάρχει βάσιμος φόβος ότι θα την πληρώσει ο τόπος μας. Υπάρχει φόβος  ότι θα καταδικαστεί  ο τόπος μας να πάει πολλά χρόνια πίσω. Τα δείγματα γραφής του Γεωργάκου και της δημοτικής του αρχής είναι απογοητευτικά και τρομάζουν. Τρομάζουν στην ιδέα ότι ο τόπος βαίνει πρόσω ολοταχώς στην πολιτιστική και οικονομική υστέρηση, στον οικονομικό μαρασμό και στην υπανάπτυξη.

Ζωτικής σημασίας είναι το ζήτημα του κοιμητηρίου Πρέβεζας, προηγούμενες δημοτικές αρχές αντιμετώπισαν περιαστασιακά το ζήτημα, με την αγορά εκτάσεων για επέκταση του υπάρχοντος κοιμητηρίου, το πρόβλημα είναι οξύ, σε λίγο οι Πρεβεζάνοι δεν θα έχουν που να θάψουν τους νεκρούς τους.

Η Δημοτική αρχή του Γεωργάκου που η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτών Πρέβεζας έχει αντιληφθεί ότι παραπαίει, χωρίς διάλογο, χωρίς έναν στόχο για νέο κοιμητήριο, έβγαλε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου μια ανακοίνωση για τις χρήσεις των τάφων στο δημοτικό κοιμητήριο Πρέβεζας. Για να ακριβολογούμε βγήκε μια ειδοποίηση για τους δικαιούχους της χρήσης τάφων στο δημοτικό κοιμητήριο Πρέβεζας που υπογράφεται  Από το Γραφείο Κοιμητηρίου Τμήμα Περιβάλλοντος Δήμου Πρέβεζας. Για να μην παίζουμε με τις λέξεις: Έχει γραφείο τύπου το κοιμητήριο Πρέβεζας; Έχει γραφείο τύπου το τμήμα περιβάλλοντος ή όλα τα δελτία τύπου στέλντονται και γράφονται από το γραφείο τύπου του δήμου Πρέβεζας και έχει πλήρη επίγνωση ο κ. Γεωργάκος;

Με καζάνι που βράζει από οργή μοιάζει η κοινωνία της Πρέβεζας για το θέμα και θα πρέπει να αντιληφθούν αναγνώστες μας ότι θα εγκρίνουμε σχόλια να φανούν στο site μας, όσα δεν έχουν υβριστικό περιερχόμενο. Και μη μας ζητάτε το λόγο γιατί δεν τα δημοσιεύσαμε! Έχετε δει στην πορεία μας, ότι εγκρίνουμε και σχόλια που είναι φανερά εναντίον μας και μάλιστα με έντονο τρόπο, απορρίπτουμε όμως τα υβριστικά.

Με καζάνι που βράζει μοιάζει λοιπόν  η κοινωνία της Πρέβεζας, μετά την ειδοποίηση η οποία να θυμίσουμε τι σημειώνει:

Έχοντας υπ’ όψη :

  • το άρθρο 11 του Κανονισμού λειτουργίας κοιμητηρίου Δήμου Πρέβεζας (198/2004 ΑΔΣ) στο οποίο αναφέρεται ότι «Από την ημερομηνία έγκρισης του παρόντος κανονισμού (2004), απαγορεύεται η παραχώρηση οικογενειακών τάφων, στο κοιμητήριο. Διατηρούνται όλοι οι υπάρχοντες οικογενειακοί τάφοι, εκτός αν τα πρόσωπα (δικαιούχοι) των οικογενειακών τάφων αποφασίσουν την ανακομιδή των νεκρών, και την τοποθέτηση των οστών στο οστεοφυλάκιο ή παραιτηθούν από την χρήση τους. Στην περίπτωση αυτή οι τάφοι έρχονται στη πλήρη δικαιοδοσία του Δήμου και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή μη μόνο σαν συνήθεις και για τριετή (…) χρήση.»
  • το  άρθρο 12 (παρ.γ) , του ίδιου Κανονισμού στο οποίο αναφέρεται ότι «Οικογενειακοί τάφοι των οποίων έχουν εκλείψει οι δικαιούχοι, περιέρχονται στο δήμο μετά πάροδο πενταετίας από τον ενταφιασμό του τελευταίου δικαιούχου, που μπορεί να τους διαθέσει ελεύθερα.(…).  Προκειμένου να διαπιστωθεί η έλλειψη δικαιούχων, ο δήμος μπορεί να καλέσει με οποιονδήποτε τρόπο τους ενδιαφερόμενους, για να καταθέσουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συγγένειά τους προς τον αρχικό δικαιούχο»
  • το ότι η ψηφιακή καταγραφή (πλήρη αποτύπωση των τάφων) του κοιμητηρίου  έχει ολοκληρωθεί.

το Γραφείο Κοιμητηρίων καλεί τους δικαιούχους οικογενειακών τάφων, τους πλησιέστερους ανιόντες ή κατιόντες συγγενείς αυτών ή τους νόμιμους κληρονόμους αυτών όπως προσέλθουν μέχρι τις 20-01-2021 στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Πρέβεζας (κτήριο Παλαιάς Λαϊκής Αγοράς, Γραφείο 16)  προσκομίζοντας τα κάτωθι  δικαιολογητικά – αποδεικτικά έγγραφα:

    1. Αντίγραφο του παραχωρητηρίου Οικογενειακού Τάφου.
    2. Αντίγραφο Απόδειξης Πληρωμής Παραχώρησης Οικογενειακού Τάφου.
    3. Αντίγραφο Απόδειξης Πληρωμής Τέλους ενταφιασμού
    4. Αντίγραφο Τιμολογίου κατασκευής οικογενειακού Τάφου.
    5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών

 

  • Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας

 

προκειμένου να δηλώσουν το δικαίωμά τους επί των οικογενειακών τάφων.

Μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας ο Δήμος δύναται να προβεί χωρίς άλλη υποχρέωση ενημέρωσης των ενδιαφερομένων σε εφαρμογή του κανονισμού (ανακομιδή οστών, επιστροφή τάφων).

 

Την πολιτική του ανυπαρξία και την πολιτική του ανεπάρκεια ο νυν δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος και η δημοτική του ομάδα, στην αναγκαιότητα δημιουργίας νέου κοιμητηρίου στην Πρέβεζα από τη στιγμή που στο υπάρχον έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, την μετατοπίζουν με μία ειδοποίηση στους δημότες Πρέβεζας για τις χρήσεις των τάφων.

Γι’ αυτό το μείζον θέμα καλούμε τις παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας να πάρουν θέση!

Σπύρος Πλέουρας 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα