Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:04

Πέτσας: 300 χιλιάδες δόσεις εμβολίου σε Ελλάδα, 150.000 θα εμβολιαστούν Ιανουάριο

522 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/12/2020, 1:54 μμ | 0 σχόλια

 

 

Τριακόσιες χιλιάδες δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού θα διατεθούν τον πρώτο μήνα στη χώρα μας, κάτι που σημαίνει πως θα εμβολιαστούν τον Ιανουάριο 150.000 πολίτες» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εορτών ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Πέτσας προανήγγειλε σκληρότερα μέτρα σε περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή πέφτουν αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.

Για τα ρεβεγιόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Αναφορικά με την μείωση ενοικίου 80% Ιανουάριο και Φεβρουάριο, επισήμανε πως πρόκειται για μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων, ενώ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 είπε πως θα αρχίσει τον Ιανουάριο.

Τέλος, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως «στο ειδικό αποθεματικό υπάρχουν 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία».

Πηγή: skai.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα