Σάββατο, 20/04/2024 | 10:11

Μια ιδέα στεγανή που να μην μπάζει κρύο… -Του Σπύρου Πλέουρα

1065 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/12/2020, 12:23 μμ | 0 σχόλια

 

 

Παράξενες μέρες, παράξενες γιορτές, κατάστάσεις που δε συνηθίζονται και υπομονή μέχρι να έρθουν τα καλύτερα να μας βρουν στο καρτέτι που τους έχουμε στήσει εδώ και αρκετό καιρό…

Η άνοιξη μέχρι να έρθει σε όλα τα επίπεδα θα χρειαστεί να διανύσει τον χρόνο της, μέχρι τότε να είμαστε τυχεροί, καλά στην υγεία μας, μέχρι τότε πρέπει να αντέξουμε.

Καλά το πήγαμε αρκετοί φέτος με κείνες τις βουτιές της γλυκιάς εξιλέωσης στη θάλασσα μέχρι τον Νοέμβρη, έτσι φαίνεται πιο μικρή η χρονική απόσταση μέχρι τις επόμενες συναντήσεις μας εκεί…

Ο ευλογημένος από τον Θεό και ευνοημένος από τη φύση τόπος μας, θα συνεχίσει να αποτελεί μια μικρογραφία της σκληρής πραγματικότητας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ζητείται ελπίδα κι όταν έρθει η άνοιξη τα χαμόγελα να πληθύνουν και το καλοκαίρι να μπορέσουμε να κάνουμε αγκαλιές και οι χειραψίες μας να πάψουν να γίνονται με τη…. γροθιά ή με τον αγκώνα.

Αυτή η δοκιμασία να μας κάνει πιο ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό να αποτελέσει κανόνα και οδηγό και όχι μόνο στα άσχημα και τα τραγικά να συνειδητοποιούμε ότι η ζωή είναι …λίγη και λήγει! Στις εφήμερες διαδικασίες, να διψάμε για ζωή και να μη συμβιβαζόμαστε απλά με την… επιβίωση.

 

Η Ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης ήταν είναι και θα είναι μία δεν χωρίζεται…  Καμία ανοχή σ’ αυτούς που είτε σε τοπικό είτε κεντρικό επίπεδο κάνουν κουρέλια τα όνειρά μας. Καμία ανοχή καμία υποταγή σ’ αυτούς που την ανεπάρκειά τους, προσφέρουν δυστυχία στον κοσμάκη. Μάχη μέχρι εσχάτων, η δημοκρατία θα νικήσει.

Έχουν χαθεί όλα εκείνα τα χαμόγελα της ελπίδας, της αισιοδοξίας όλα εκείνα τα αστραφτερά χαμόγελα με ιστορίες αγάπης, έχει χαθεί η γνήσια ανθρώπινη επαφή που θα πάει θα αντέξουμε και θα τα βρούμε όλα.

Μια ιδέα γεμάτη φωτιά που να ζεστάνει τις καρδιές τα συναισθήματα μια ιδέα που να γεμίσει ήλιο τα πρόσωπα και λάμψη. Μια ιδέα στεγανή που να μην μπάζει κρύο όπως τραγουδούσε στο τραγούδι που έκλεινε τις συναυλίες του Ο “Πρίγκιπας”  Παύλος Σιδηρόπουλος:

 

Σκυμένοι και βουβοί περιμένοντας τη… σωτηρία από τον κορονοϊό, άντε να δουλέψει γρήγορα η μηχανή του χρόνου να είμαστε πιο ελεύθεροι, λιγότερο πληγωμένοι, περισσότερο χαρούμενοι.

Υγεία, Τύχη, γέλια, πολλές χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές σε σας και τις οικογένειές σας.

Καλές γιορτές να έχουμε και καλή Χρονιά. Να φύγει και να μην ξανάρθει χρονιά σαν το 2020. Η φωτό που συνδεύει αυτό το editorial είναι από την πόλη που γεννήθηκα, τη Χριστουγεννιάτικη Στοκχόλμη.

 

Σπύρος Πλέουρας 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα