Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:16

Ιατρικός σύλλογος Πρέβεζας: Εμβολιασμός έναντι covid-19

672 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/12/2020, 2:47 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙ COVID-19

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας  εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας covid-19  και χωρίς προοπτική για σύντομη λήξη της νόσου αλλά και του αποκλεισμού μεγάλων ομάδων και κατηγοριών πολιτών   απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό του νομού μας με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και διάφορες πληροφορίες από διάφορους ειδικούς σχετικά με την πορεία της νόσου, με τα μέτρα πρόληψης και με την αναμενόμενη εμβολιαστική κάλυψη, προκειμένου να πετύχουμε τον έλεγχο της πανδημίας και το άνοιγμα της οικονομίας στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Καλούμε τον κάθε πολίτη να μην παρασύρεται από τις πληροφορίες που σε καθημερινή βάση μας βομβαρδίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μερίδα του τύπου από διάφορους ανευθυνουπέυθυνους και ειδικούς επί παντός επιστητού και εν προκειμένω «λοιμωξιολόγους»  «επιδημιολόγους» και κάθε λογής …λογους  οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες έχουν επιδοθεί σε αγώνα πληροφόρησης ή ακριβέστερα  παραπληροφόρησης  του καθενός μας.  Κάθε ένας μας θα πρέπει να απευθύνεται σε κάθε περίπτωση στον προσωπικό του γιατρό, ή στον αντίστοιχο ειδικό προκειμένου να ενημερωθεί σωστά και αξιόπιστα για όλα τα θέματα που τον απασχολούν. 

Ειδικότερα παρακολουθούμε πριν καν ξεκινήσει ο εμβολιασμός έναντι της πανδημίας να έχει αρχίσει  ένας πόλεμος κατά του εμβολίου (αντιεμβολιαστικό κίνημα) από πάρα πολλούς των οποίων τα πραγματικά κίνητρα αγνοούνται, αλλά όλοι κόπτονται για την δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο. Όλες αυτές οι πληροφορίες οι οποίες διακινούνται καλλιεργούν την δυσπιστία και τον φόβο έναντι του εμβολίου. Σαφώς και υπάρχουν απορίες σε πάρα πολλούς σχετικά με την πανδημία όπως και σχετικά με τον εμβολιασμό αλλά δεν είναι λύση να υιοθετούμε την άποψη του οποιοδήποτε και θα πρέπει να απευθυνόμαστε στον ειδικό σε κάθε περίσταση.

Μπορούμε να κοιτάξουμε γύρω μας όλοι και να αναλογιστούμε πως θα ήταν η κοινωνία μας αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας, της παρωτίτιδας, της ευλογιάς, της ιλαράς, της φυματίωσης, της ερυθράς, του έρπητα αλλά και πολλών άλλων ακόμα και μετά ας αποφασίσει ο καθένας αν θα δεχτεί να εμβολιαστεί ή όχι. Άλλωστε ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για κανέναν. 

 

Για το Δ.Σ του Ι.Σ.Π.

 

  Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

 

                Δήμας Θωμάς                                                 Σουμαλεύρης Δημήτριος

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα