Πέμπτη, 25/04/2024 | 22:19

Θετική η στήριξη του νοσοκομείου Πρέβεζας από την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά…

520 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/12/2020, 11:10 μμ | 0 σχόλια

 

 

Δε θυμάμαι ξανά στο πρόσφατο παρελθοόν, τόσο γενναία -και εν μέσω πανδημίας- στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου για τη στήριξη του υπάρχοντος νοσοκομείου Πρέβεζας.

Αν με απατά η μνήμη μου, διορθώστε με!

Με χαρά διάβασα στο προσωπικό προφίλ του Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου το παρακάτω σχόλιο την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου:

“570.000 ευρώ για το Νοσοκομείο Πρέβεζας ψηφίσαμε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και δέσμευση του Περιφερειάρχη να δωθούν και αλλά χρήματα.
Βέβαια πάντα ο πρωταρχικός μας στόχος είναι ένα νέο Νοσοκομείο.”
Πρώτα από όλα κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη και μάλιστα υπάρχει η δέσμευση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος νοσοκομείου Πρέβεζας, το οποίο αντιμετωπίζει πληθώρα λειτουργικών προβλημάτων.
Ο επίλογος στο σχόλιο του Στράτου στο facebook νομίζω είναι μέσα στο πνεύμα και την έντονη  επιθυμία όλων για την ανέγερση νέου σύγχρονων προδιαγραφών νοσοκομείου στην Πρέβεζα.
Μιλάμε για ένα μεγάλο έργο που θα απαιτήσει διαδικασίες και βέβαια αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία.
Σαφώς και πρέπει να έχουμε ως κοινωνία και την πρόθεση και τη σκέψη και το βλέμμα, στραμμένα στο μέλλον, όμως μέχρι τότε θα πρέπει να πορευθούμε με το υπάρχον με ότι αυτό συνεπάγεται και ως εκ τούτου, η στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Αλέξανδρου Καχριμάνη δηλαδή και του Στράτου Ιωάνου επί το πλείστον, είναι εξόχως σημαντικό γεγονός.
Σε ότι αφορά το μακροπρόθεσμο όνειρο για ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, όπως έχουμε ξαναγράψει υπάρχει το ταμείο ανάκαμψης από όπου ο δήμος Πρέβεζας καταθέτοντας πλήρη φάκελο, μπορεί να εντάξει το έργο και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του. Είναι τεράστια η ευκαιρία που διανοίγεται για τους δημότες Πρέβεζας και όχι μόνο, είναι τεράστια η ευκαιρία που διανοίγεται για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής μας.  Υπάρχει η βάση, υπάρχουν τα εχέγγυα απλά ο δήμος θα πρέπει να τρέξει τις διαδικασίες, να κάνει κάποιες αλλαγές, να προλάβει τις προθεσμίες και να εντάξει το έργο.
Η κοινωνική κατακραυγή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών προς τον νυν δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο, για τη σωρεία πολιτικών λαθών, παραλείψεων και την αδυναμία του να ανταποκριθεί σε στοιχειώδη και βασικά ζητήματα, τον οδηγούν σε μια προσπάθεια ατομικής προβολής που είναι αμφίβολο αν θα φέρει επιθυμητά αποτελέσματα, ή αν θα αποδειχθεί προσπάθεια φθηνών επικοινωνιακών τεχνασμάτων χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα.
Παρότι είχε δεσμευτεί για ενωμένες διεκδικήσεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Οκτώβρη του 2020 στο οποίο ήταν οι φορείς οι παρατάξεις, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι δύο βουλευτές, ο Γεωργάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στην ΚΤΥΠ Α.Ε. και συνάντησε τον Αθανάσιο Γιάνναρη και μεταξύ άλλων έθεσε και το θέμα του νοσοοκομείου Πρέβεζας. Παρέκαμψε τους βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη; Πότε ήταν δεδομένο ότι θα κατέγραφε αποτέλεσμα μόνος του ή με όλους τους φορείς; Προφανώς ο άνθρωπος θέλει να κάνει φθηνή επικοινωνιακή πολιτική για τον εαυτόν του, μια πολιτική συμπεριφορά και νοοτροπία που μας παέι δεκαετίες πίσω. Ναι θυμίζει πολιτικούς παλαιάς κοπής κι οι παλαιοκομματικές μέθοδοι εν έτη 2020 στο κατώφλι του 2021, είναι ένα σοβαρό ζήτημα.
Ούτε τους βουλευτές ενημέρωσε, ούτε τον Αντιπεριφερειάρχη, ούτε τον Ιατρικό σύλλογο, ούτε τη διοίκηση του νοσκομείου, κανέναν. Πήγε μόνος του για να φωτογραφηθεί. Μοιάζει στερημένος, σαν να του λείπουν αυτές οι φωτογραφίες για να αντιμετωπίσει το χαμηλό πολιτυικό του ανάστημα.  Δεν ξέρω αν για αυτή την φιλοτομαριστική πολιτική συμπεριφορά ευθύνεται αποκλειστικά ο Γεωργάκος ή αν τον συμβούλεψε ο Φωστήρας ο επικοινωνιολόγος του, δεν μπορώ να το πω με σιγουριά διότι απλούστατα δεν το γνωρίζω,
Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι τέτοιες συμπεριφορές διαταράσσουν την ενότητα και κατ΄επέκταση τις ενωμένες διεκδικήσεις και δηλητηριάζουν τη συνεργασία ανάμεσα στους φορείς. Είναι πασιφανές ότι κάνουν κακό στον τόπο μας συνολικά!
Γελάει ο κόσμος βέβαια με τις προσωποκεντρικές επικοινωνιακές γκάφες του Γεωργάκου, όμως την πληρώνει ο τόπος μας.
Είναι σαν να υπάρχει μια ομαδική προσπάθεια από τους εκπροσώπους φορέων κι αυτή την ομαδική προσπάθεια να χαλάει ο Γεωργάκος που εν προκειμένω είναι ο πιο… αδύναμος κρίκος.
Θετική λοιπόν η στήριξη του νοσοκομείου Πρέβεζας με 570.000 ευρώ, πρωταρχικός στόχος είναι το νέο νοσοκομείο, όμως όλα εξαρτώνται από το τι θα κάνει ο δήμος και η πέρα για πέρα προβληματική εικόνα του Γεωργάκου και των συν αυτώ στο δήμο Πρέβεζας, δεν εμπνέουν ούτε εμπιστοσύνη, ούτε αισιοδοξία για την ένταξη του νέου νοσοκομείου Πρέβεζας στο ταμείο ανάκαμψης!
Ζητείται θαύμα.
Σπύρος Πλέουρας 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα