Παρασκευή, 29/03/2024 | 04:17

Επίθεση με μαχαίρια και σιδερολοστούς σε ανήλικα προσφυγόπουλα – 4 τραυματίες

712 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/12/2020, 2:42 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ρατσιστική επίθεση στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, δέκα νεαρά άτομα επιτέθηκαν γύρω στις 23:00 στη δομή, όπου στεγάζονται ανήλικοι 12 έως 14 ετών, οπλισμένοι με μαχαίρια, σιδερολοστούς και καδρόνια. Όπως καταγγέλλεται, επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όρμησαν φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, όπως «γ… τον Αλλάχ», «θα σας σφάξουμε», «γυρίστε στην πατρίδα σας» και εκτόξευσαν βρισιές. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες έσπασαν τον φράκτη και τις πόρτες της δομές, αναζητώντας τους ανήλικους που έτρεχαν έντρομοι να κρυφτούν.

Τέσσερις ανήλικοι τραυματίστηκανΣύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την επίθεση ένας ανήλικος μεταφέρθηκε σοβαρά αναπνευστικά από χτυπήματα στο στήθος στο νοσοκομείο και τρεις ακόμη με ελαφρά τραύματα δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες. Η επίθεση φέρεται να έλαβε τέλος όταν εργαζόμενος τους είδε, άρχισε να φωνάζει και κάλεσε την αστυνομία.

 

 

ΠΗΓΗ-φωτό : newsit.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα