Σάββατο, 20/04/2024 | 13:21

Ελλάδα-Κορονοϊός: Έρχονται τα εμβόλια τέλος Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη

682 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/12/2020, 1:30 μμ | 0 σχόλια

 

Από τα σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ

και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα 

στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» 

και τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη

 

Πάντα λέγαμε ότι μόλις εγκριθούν από τους αρμόδιους οργανισμούς τα εμβόλια, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Τοποθετούσαμε την προμήθεια τους στο τέλος Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου. Άρα, είμαστε μέσα στον σχεδιασμό μας. Η προμήθεια που θα έχουμε τον Ιανουάριο είναι σχετικά μικρή και γι’ αυτό θα γίνει προτεραιοποίηση στους υγειονομικούς και στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και σιγά σιγά θα επεκτείνουμε τον εμβολιασμό στους υπόλοιπο πληθυσμό. Ο στόχος που έχει τεθεί από το Υπουργείο Υγείας είναι να μπορούν να εμβολιάζονται πάνω από 2.100.000 άνθρωποι κάθε μήνα, στα 1.018 εμβολιαστικά  Κέντρα, που έχουν δημιουργηθεί. Έτσι ώστε με τα 25.000.000 εμβόλια που θα έχουμε προμηθευτεί μέχρι τέλος Ιουνίου, να μπορούν -εάν το επιθυμούν- να εμβολιαστούν όλοι οι Έλληνες. Ένα από τα κέντρα αυτά επισκέφθηκε και ο Πρωθυπουργός το Σάββατο στον Εύοσμο, στη Θεσσαλονίκη. Άρα, υπάρχει ο σχεδιασμός και θα ξεκινήσουμε ή στο τέλος Δεκεμβρίου ή στις αρχές Γενάρη. 

Είναι  κρίσιμο, να πείσουμε τους πολίτες ότι πρόκειται για ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, τα οποία θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε την πολυπόθητη ανοσία  και να βγούμε από αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που βρισκόμαστε. Στόχος είναι να πείσουμε τους πολίτες, πρώτον με το παράδειγμα με τον εμβολιασμό των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, αλλά και προσωπικοτήτων ή ακόμα και του ίδιου του πολιτικού κόσμου, όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός. Και φυσικά με μία εκστρατεία ενημέρωσης, που -όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός- θα κάνουμε, προκειμένου να δείξουμε στους πολίτες πώς πρέπει  να κινηθούμε. Μία εκστρατεία ενημέρωσης που θα είναι όλο το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021. Με χαρά άκουσα χθες στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Πολιτισμό και τα Οπτικοακουστικά Μέσα ότι και η αρμόδια Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κυρία Γιούροβα, έχει στο σχέδιό της να προχωρήσουμε και σε μία καμπάνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί πραγματικά η πειθώ είναι αυτή που θα ξεκλειδώσει την επιτυχία στον εμβολιασμό, ο οποίος φυσικά δεν θα είναι υποχρεωτικός.

Όταν υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης, ανθίζει οποιαδήποτε θεωρία συνομωσίας και μπορεί να υπάρχει μία επιφυλακτικότητα στην αρχή. Θυμίζω ότι και όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε καλλιεργηθεί, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πάρα πολλές χώρες, ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό. Όσο θα προχωρά  ο εμβολιασμός, θα ανεβαίνει το ποσοστό εκείνων, οι οποίοι θα επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο. Στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ικανό ποσοστό του πληθυσμού που θα έχει εμβολιαστεί σχετικά πιο γρήγορα, παρά αργότερα, ώστε να  δημιουργηθεί  η πολυπόθητη ανοσία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα