Παρασκευή, 19/04/2024 | 11:00

Δήμος Πρέβεζας-“Ανάπτυξη Τώρα”: Αιχμές για τον προϋπολογισμό & τον αντιδημοκρατικό νόμο Θεοδωρικάκου!

499 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/12/2020, 6:25 μμ | 0 σχόλια

 

 

Σκληρή γλώσσα με αιχμές για τον προϋπολογισμό και τον αντιδημοκρατικό νόμο Θεοδωρικάκου που δίνει τη δυνατότητα σε μειοψηφίες να γίνονται πλειοψηφίες και να καταργείται η φωνή της αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε η ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” με επικεφαλής τον Γιώργο Νίτσα.

Η ανακοίνωση της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” έχει ως εξής:

“Θα πρέπει μία δημοτική παράταξη είτε να αποτελείται από οικονομολόγους είτε από επαγγελματίες πολιτικούς είτε από… “Χουντίνι” για να μπορέσει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να καταθέσει εναλλακτική πρόταση προϋπολογισμού, να την καταθέσει στην οικονομική επιτροπή, να υπάρξει αιτιολογική έκθεση της υπηρεσίας και να την καταθέσει στη συνέχεια προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Δυστυχώς ο Νόμος Θεοδωρικάκου φρόντισε να παράσχει στις δημοτικές αρχές μία “γραφειοκρατική ασπίδα” για να μην υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Αυτή είναι η ουσία. Ερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο να καταθέσουμε προτάσεις και απόψεις, αλλά στο τέλος, ακόμη κι αν καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό (εκτός από την παράταξη του Δημάρχου και του κου Ροπόκη), ο προϋπολογισμός θα περάσει ομόφωνα. Αυτά είναι τραγελαφικά.

Θέλω να τονίσω ότι αυτός ο προϋπολογισμός έρχεται χωρίς καν να έχουμε ακούσει τις προγραμματικές δηλώσεις αυτής της δημοτικής αρχής. Ένας προϋπολογισμός απεικονίζει τα “θέλω” της δημοτικής αρχής για το που θέλει να πάει αυτόν τον τόπο. Και ποιες προσπάθειες κάνει. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά τα τέλη καθαριότητας, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μιλήσαμε για μείωση, λόγω των εσόδων από τα τετραγωνικά μέτρα, αλλά και την ενιαία τιμολογιακή πολιτική στη μεταφορά των απορριμμάτων. Θα έρθουν χιλιάδες ευρώ στα ταμεία του Δήμου.

Στον ηλεκτροφωτισμό η παράταξή μας ψήφισε το ELENA. Εδώ και δύο χρόνια δεν φροντίσατε να εμφανίσετε πραγματικά δεδομένα, ώστε να πειστεί ο κάθε δημοτικός σύμβουλος που το καταψήφισε. Εμείς δεχθήκαμε τότε τα επιχειρήματά σας. Αυτό όμως δεν αποτυπώνεται στο χαρτί. Πολύ φοβάμαι ότι έρχεστε εδώ και δικαιώνετε την αντιπολίτευση στο θέμα.

Δεν έχει νόημα να καταθέσουμε προτάσεις – λογικές – δράσεις, άλλωστε αυτό κάναμε και πέρυσι….. δυστυχώς  οι αποφάσεις έχουν παρθεί.!!!

Για το λόγο αυτό: Δεσμευόμαστε απέναντι στην τοπική κοινωνία και τις δημοτικές παρατάξεις ότι ξεκινάμε από αύριο μία προσπάθεια, ώστε στον επόμενο προϋπολογισμό και στο επόμενο τεχνικό πρόγραμμα να έχουμε δουλέψει και θα φέρουμε μία εναλλακτική πρόταση που θα προκύψει έπειτα από διαβούλευση ειλικρινή με την κοινωνία, με τα τοπικά συμβούλια και όποιες παρατάξεις επιθυμούν, ώστε να τεθεί προς ψήφιση και μία εναλλακτική πρόταση, σε μία αναπτυξιακή λογική.

Για να μη μείνουμε στα λόγια. Θα το έχουμε έτοιμο μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να μας δώσουν οι υπηρεσίες συγκεκριμένη απάντηση!

Από τα… λόγια σας έχουμε “χορτάσει”!”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα