Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:14

Από τις χειρότερες θέσεις παγκοσμίως κατέχει η Ελλάδα στην εποχή του κοροναϊού

743 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/12/2020, 3:50 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ένα από τα χειρότερα μέρη του κόσμου την εποχή του Covid-19 είναι η Ελλάδα σύμφωνα με την κατάταξη Covid Resilience του Bloomberg, η οποία ανανεώνεται κάθε μήνα και δείχνει τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη στον κόσμο.

Όπως φαίνεται από την κατάταξη αυτού του μήνα η έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και η πολυαναμενόμενη διάθεση εμβολίων κοροναϊού προκάλεσαν κάποιες εκπληκτικές αλλαγές στην κατάταξη.

Η Νέα Ζηλανδία – με τα κλειστά σύνορά της, το σχέδιο του εμβολιασμού για όλους και την εξάλειψη του ιού – παραμένει στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα, με την Ταΐβάν να ακολουθεί. Αυστραλία, Νορβηγία και Σιγκαπούρη κλείνουν την πεντάδα των καλύτερων χωρών για να ζεις εν μέσω πανδημίας.

Από την άλλη, από τις 53 χώρες που βρίσκονται στην λίστα του δημοφιλούς οικονομικού site, η Ελλάδα βρίσκεται στην πεντηκοστή θέση, πάνω μόνο από Περού, Αργεντινή και Μεξικού.

Προβληματισμό μάλιστα προκαλεί το γεγονός πως από τις 53 χώρες, η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (6,3%).

Σημειώνεται πως η αξιολόγηση γίνεται με τους εξής παράγοντες:

Στην πρώτη κατηγορία (την κατάσταση της Covid-19) υπολογίζονται τα κρούσματα ανά μήνα, η θνησιμότητα, οι συνολικοί θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο πολίτες, τα ποσοστά των θετικών τεστ και η πρόσβαση στα εμβόλια.

Στην δεύτερη κατηγορία (ποιότητα ζωής-πάνω δεξιά) υπολογίζονται η αυστηρότητα του lockdown, η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, η πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας, η ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αλλά και πόσο άλλαξε η ζωή των πολιτών.

Στους παραπάνω παράγοντες λοιπόν η χώρα μας έχει τρεις αρνητικές πρωτιές:

Εκτός από την μεγαλύτερη θνησιμότητα από τις υπόλοιπες 52 χώρες, η Ελλάδα έχει και το χειρότερο lockdown με την μικρότερη κινητικότητα των πολιτών.

Τέλος, βρίσκεται στην δέκατη θέση με την χειρότερη πρόβλεψη για το μέλλον της οικονομίας για το 2021.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα