Τετάρτη, 24/04/2024 | 12:47

Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας: Καταγγέλλουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της δ/ντριας νοσηλευτικής υπηρεσίας

430 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/11/2020, 3:49 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στην πρωτοβουλία εργαζομένων για συλλογή υπογραφών σε κείμενο διαμαρτυρίας

Καταγγέλλουμε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της διευθύντριας νοσηλευτικής υπηρεσίας

Τις τελευταίες ημέρες μια ομάδα εργαζομένων του νοσοκομείου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα στη μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, πήρε την πρωτοβουλία να συντάξει ένα κείμενο διαμαρτυρίας (  το παραθέτουμε αυτούσιο στο τέλος) το οποίο αφού θα το υπέγραφαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα αποστέλλονταν στον υπουργό Υγείας, στην 6 η Υ.πε , στον Διοικητή και το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου. Το συγκεκριμένο κείμενο δεν έλεγε τίποτα παραπάνω απ όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων της περιοχής στην διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και σε δεκάδες παρεμβάσεις του συλλόγου εργαζομένων, δηλαδή  πώς το νοσοκομείο Πρέβεζας τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο στελέχωσης και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, δεν πληρεί   τις βασικές προϋποθέσεις για να νοσηλεύσει  επιβεβαιωμένους με  COVID 19 ασθενείς.

Το κείμενο αυτό είχε μοιραστεί στα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία συλλογής υπογραφών (είχαν συγκεντρωθεί 30-40 υπογραφές), υπήρξε ωμή παρέμβαση από τη διοίκηση της νοσηλευτικής υπηρεσίας σε εργαζόμενους του νοσοκομείου να πάρουν πίσω την υπογραφή ή να μην υπογράψουν. Αναρωτιόμαστε από πού αντλεί η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας  το θράσος  να λειτουργεί μέσα στο νοσοκομείο με τρόπο που υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητες της, δεδομένου πως το συγκεκριμένο κείμενο ούτε την αφορά αλλά και ούτε και αποστέλλεται προς εκείνη;

 Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που η διευθύνουσα χρησιμοποιεί την ιδιότητα της για να δείξει το μένος της σε αγωνιζόμενους εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Επειδή  η σιωπή της διοίκησης του νοσοκομείου, απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές μόνο ως συγκάλυψη μπορεί να ερμηνευτεί ζητάμε από τον διοικητή του νοσοκομείου να πάρει θέση.

Αμέσως μετά την παραπάνω εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στην διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας όσο και στην διοίκηση του νοσοκομείου για την προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού των εργαζομένων. Ζητήθηκε μετ επιτάσεως να σταματήσει η καταχρηστική άσκηση εξουσίας από την πλευρά της διευθύνουσας και διαμηνύθηκε εκ νέου η στήριξη του συλλόγου στο κείμενο –διαμαρτυρία. Πως εξάλλου να μην στηριχτεί αφού έχει ήδη υπογραφεί από το σύνολο σχεδόν των συνδικαλιστών του νοσοκομείου.

Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας έχοντας ως γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων ασθενών και εργαζόμενων αγωνίζεται καθημερινά με δεκάδες κινηματικές δράσεις και απλώνει το χέρι του σε όλους όσους σηκώνουν το ανάστημα τους διεκδικώντας το δίκιο τους.

Απαιτούμε

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το νοσοκομείο Πρέβεζας
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Επίταξη των δομών Υγείας του ιδιωτικού τομέα για τις ανάγκες της πανδημίας
  • Ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και σε άλλες ειδικότητες
  • Ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα
  • Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους

Πρέβεζα 12/11/2020

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα