Παρασκευή, 19/04/2024 | 02:42

Στο λευκό των δικαιωμάτων του παιδιού κτίρια της Πρέβεζας

389 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/11/2020, 3:42 μμ | 0 σχόλια

 

 

Δελτίο τύπου Δήμου Πρέβεζας

Η Πρέβεζα φωτίζει στα  λευκά το Δημαρχείο  και τον πύργο του Ρολογιού συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το δικό της μήνυμα  στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού θα στείλει η Πρέβεζα φωτίζοντας  στα λευκά το Δημαρχείο της πόλης και τον  πύργο του  Ρολογιού.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 20   Νοεμβρίου , ημέρα υιοθέτησης  από τον ΟΗΕ   το 1989, της Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού. 

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας  ενώ τα 54 άρθρα της   καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού  αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού γιορτάζεται  σ’ ένα ιδιαίτερο λόγω της πανδημίας  “περιβάλλον”.

Παιδιά σε  ολόκληρο τον κόσμο αναγκάζονται να  περιορίσουν τη ζωή τους , το παιχνίδι τους, το σχολείο τους ακόμη και τα βασικά τους  αγαθά.

Παιδιά που περνούν  τη μέρα τους μπροστά σε έναν υπολογιστή αλλά και παιδιά που δεν έχουν  ούτε τη δυνατότητα αυτή.

Τα παιδιά  που  ζουν σε μία ψηφιακή πραγματικότητα, χάνοντας την αίσθηση της πραγματικής ζωής. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα