Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:41

Θέματα της “Ανυπότακτης Κίνησης” για τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας

506 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/11/2020, 11:24 πμ | 0 σχόλια

 

 

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 27-11-2020

  1. 1. Νοσοκομείο Πρέβεζας. Τι έχει γίνει σχετικά με σύνταξη μελέτης; 
  2. 2. Υπάρχει το πρόβλημα των λυμάτων που συνεχίζουν να καταλήγουν μέσω των παλιών αγωγών  στο λιμάνι της πόλης και σε άλλα σημεία του Αμβρακικού για το οποίο έχουν γίνει καταγγελίες πολιτών.  Έγινε έλεγχος από τη ΔΕΥΑΠ και  τι έδειξε;  Να ελεγχθεί σε βάθος το θέμα  και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.
  3. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα δεσμεύει το Λιμενικό Ταμείο να απομακρυνθεί η περίφραξη από την Μαρίνα ΑΕ μπροστά στο λιμάνι, η οποία είναι παράνομη και αντίθετη στη «Σύμβαση παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της ζώνης (χερσαίας και θαλάσσιας) του τουριστικού λιμένα Πρέβεζας» και στην οποία αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά επί λέξει: «Ειδικά στο δυτικό τμήμα της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας, στη λωρίδα μπροστά από το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, δεν θα κατασκευασθεί περίφραξη και ο χώρος αυτός θα αποτελεί ελεύθερη διαδρομή περιπάτου, χωρίς να παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών». Τα 6 από τα 7 μέλη του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ανήκουν στις παρατάξεις «Ο Δήμος της Καρδιάς μας» (οι Κοι Γεωργάκος, Κουμπής, Καραμανίδης, Παγγές και η Κα Κωνσταντάκη) καθώς και   «Στροφή στο Μέλλον» (ο Κος Φονταράς).
  4. Χορήγηση γάλακτος και μέσων ατομικής προστασίας στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου και αναδρομική χορήγησή του σε χρήματα για το χρονικό διάστημα που δε δόθηκε στους δικαιούχους .
  5. Εισηγούμαστε την άμεση  δημιουργία υπαιθρίων πιστοποιημένων γυμναστηρίων στην Πρέβεζα που θα καλύπτουν τις ανάγκες δωρεάν άθλησης των δημοτών. Δυστυχώς η πόλη μας δεν διαθέτει τον παραμικρό τέτοιο χώρο και είναι τραγική η έλλειψή τους , αν και ο αθλητισμός είναι κοινωνικό δικαίωμα που δημιουργεί ευεξία, ψυχική υγεία και προωθεί την ποιότητα ζωής. Προτείνουμε να δημιουργηθούν αρχικά δυο τέτοια γυμναστήρια στην περιοχή του Πυροβολικού και στο τρίγωνο στον χώρο του Ανθόκηπου κοντά στο Νοσοκομείο. 
  6. Καθαρισμός της περιοχής κάτω από τον Προμαχώνα, στο στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα  και σε άλλες περιοχές που έχουν μετατραπεί σε χρόνιους  σκουπιδότοπους.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της  «Ανυπότακτης  Κίνησης στα Χωριά  και την Πόλη της Πρέβεζας» ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα