Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:51

Η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και ο 99χρονος πρίγκιπας Φίλιππος γιόρτασαν 73 χρόνια γάμου

611 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/11/2020, 12:12 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Την επέτειο των 73 ετών του γάμου τους είχαν χθες Παρασκευή 20 Νοεμβρίου η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, που βρίσκονται απομονωμένοι στο κάστρο του Ουίνδσορ με ελάχιστο υπηρετικό προσωπικό, εξαιτίας της πανδημίας.

Η μακροβιότερη βασίλισσα στον πλανήτη και το γηραιότερο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Γηραιάς Αλβιόνας είχαν κάθε λόγο να χαμογελούν καθώς ανάμεσα στα δώρα και τις ευχετήριες κάρτες που έλαβαν, ξεχώρισαν την πολύχρωμη κάρτα που έφτιαξαν για εκείνους τα τρία παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Ο 7χρονος πρίγκιπας Γεώργιος, τρίτος στην διαδοχή του θρόνου, η 5χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο «βενιαμίν» της οικογένειας, ο μόλις 2 ετών, πρίγκιπας Λούις, σχεδίασαν μια μεγάλη κάρτα με ευχές για το «αειθαλές» βασιλικό ζευγάρι και στο μπροστινό μέρος της κάρτας έβαλαν τον αριθμό 73.

Το παλάτι για την επέτειο γάμου της βασίλισσας και του βασιλικού συζύγου έδωσε στην δημοσιότητα μια επίσημη φωτογραφία με το ζευγάρι να κοιτάζει με προσοχή την κάρτα που έλαβε από τα τρία πριγκιπόπουλα.

Επίσης, το παλάτι δημοσίευσε για την ξεχωριστή μέρα και μια δεύτερη φωτογραφία από τον μήνα του μέλιτος της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου. Εντύπωση προκαλεί πως και στις δύο φωτογραφίες η μονάρχης φορά την ίδια καρφίτσα με χρυσάνθεμα από διαμάντια και ζαφείρια.

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ ευχήθηκαν για την επέτειο γάμου του βασιλικού ζεύγους μέσω Twitter αναρτώντας την κάρτα που έφτιαξαν τα τρία παιδιά τους.

Η πρώτη συνάντηση, ο έρωτας και ο γάμος

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος ένωσαν τις ζωές τους στις 20 Νοεμβρίου του 1947 στο αββαείο του Ουεστμίνστερ, εκείνη ήταν 21 ετών και ο Φίλιππος 26.
Το ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί στις 9 Ιουλίου του ίδιου έτους. Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τον 72χρονο πρίγκιπα Κάρολο, την 70χρονη πριγκίπισσα Άννα, τον 60χρονο πρίγκιπα Άντριου και τον 56χρονο πρίγκιπα Έντουαρντ. Έχουν, επίσης, οκτώ εγγόνια και οκτώ δισέγγονα με μικρότερο τον μόλις ενός έτους Άρτσι, γιο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

maketa

Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά το 1934 στον γάμο της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδος και της Δανίας με τον πρίγκιπα Γεώργιο, δούκα του Κεντ. Ο έρωτας ήρθε πέντε χρόνια αργότερα, όταν η νεαρή τότε Ελισάβετ επισκέφθηκε μαζί με τους γονείς της και την αδελφή της Μαργαρίτα, το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο στο Ντάρμουθ, όπου τους ξενάγησε ο γοητευτικός Φίλιππος, ο οποίος είχε καταταγεί στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό. Ο Φίλιππος έχει γεννηθεί στην Κέρκυρα και γονείς του ήταν ο πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδος και της Δανίας και η πριγκίπισσα Αλίκη του Μπάττενμπεργκ.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έλαβε τον τίτλο «δούκας του Εδιμβούργου» πριν τον γάμο με την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ. Το 1952 η Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο, μετά τον θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα